Онлайн магазините все повече навлизат и стават новото лице на бизнеса.  В тази статия ще ви представим ползите  от уеб магазините. 

 

Положителните страни за клиентите 

 

1. Удобство 

 

Удобството е една от първите и може би най-главни причини, поради които онлайн пазаруването  е толкова предпочитано.  Онлайн магазинът ви дава възможността да пазарувате 24/7 както и да получавате помощ от продавач-консултант по всяко време на денонощието. Освен това, не трябва да се тревожите къде ще паркирате или как ще занесете всички покупки у дома. 

 

2.  Изгодни цени 

 

Цените в онлайн магазините са много по-ниски, защото когато поръчате желан продукт той идва директно при вас от производителя. По този начин вие спестявате доста, от колкото ако пазарувате в магазин. Причината е, че повечето магазини наемат места и част от цените представлява наема на магазина. В допълнение, вие имате възможност и да сравнявате цените между различните онлайн магазини само с няколко клика. 

 

3. Разнообразие 

 

Можете да получите няколко продукта от различни марки и производители на едно място.  Можете да получите всичко в най-новата тенденция без да се налага да харчите пари и време в пътуване.  Географското положение също не е от значение. Имате пълната свобода да пазарувате от всички краища на света. Също така, има голямо разнообразие от страна на размери и цветове. Не е проблем,  ако дадено нещо го няма в един онлайн магазин. Бързо и лесно можете да го намерите в друг. 

 

4. Няма опашки 

 

Това е една наистина добра новина за хората, които не обичат да седят на опашка или да са сред тълпа. Всъщност, едва ли има някой, който обича това. Е, в уеб магазина такъв проблем няма.  Бързо и лесно можете да вземете това, което искате, без да губите излишно време. 

 

5. Дискретност 

 

Някои неща наистина е по-добре да не се виждат от околните. В това отношение онлайн магазинът е най-добрата възможност. Можете да купите бельо или играчки за възрастни без да седите на опашка и да се чудите как да направите най-малко видимо за околните това, което сте купили.

 

Положителните страни за търговците 

 

1. Онлайн магазинът работи постоянно 

 

24/7 отворен онлайн магазин е плюс и за търговците. Те могат да достигнат повече клиенти по всяко време на денонощието. Осигуряват на клиентите си постоянно обслужване, което води до доволни клиенти и повече печалба.  Заявките в магазина се приемат постоянно и това е голямо удобство. 

 

2. Свобода в предлагането 

 

Друго предимство е свободата в предлагането на абсолютно всички стоки,  което е голям плюс  в сравнение с конвенционалните методи на продажби. 

 

3.  Приходи 

 

Чрез онлайн магазините търговците спестяват много разходи като наем на помещение, поддържане на вид според законовите разпоредби, наем от склад.  Спестените разходи позволяват на търговците да продават стоките на по-ниски цени и правят клиентите си щастливи. 

 

4.  Мащабност 

 

Онлайн магазините не са ограничени от страна на пространство и време. В момента, който направите своя електронен магазин вие присъствате на световния пазар. Така достигате до всички потенциални клиенти от всички страни и народности по всяко време на денонощието. 

 

5. Потенциал 

 

Онлайн магазините имат потенциала да се развиват и разрастват.  Позволяват ви бързо и лесно да реализирате идеите си.  Осигуряват ви възможността да откликнете на нуждите на клиентите си, като  промяната в техните вкусове.  Много повече възможност имате да изградите различни бонус системи за лоялни клиенти и така да създадете доверие между вас и клиентите ви.