Кремовете за лице са създадени с цел да осигуряват на кожата важните хранителни елементи и в същото време да изпълняват функцията на защита срещу неблагоприятни атмосферни влияния. Основната цел на крема е да осигурява достатъчно влага на кожата на лицето, независимо от нейния тип. Дори мазната и смесена кожа се нуждаят от дълбоко хидратиране, противно на всеобщото схващане.

 

Изборът на хидратиращ крем за лице не е лесен. Всеки продукт обещава да направи чудеса с кожата, но малко от тях притежават наистина качествата да го направят. Тук ще посочим 5 качества на перфектния хидратантен крем, така че да ви улесним в неговото намиране.

 

Чистота

  1.  

За да бъде полезен на кожата, кремът не бива да съдържа вредни химични добавки. Вероятно сте чували за пораженията върху здравето, които могат да причинят синтетичните консерванти, поради което е задължително кремът, който използвате да бъде напълно свободен от така наречените ‘’парабени’’. Избирайте продукти с изцяло натурални растителни съставки. Тези, обогатени с чисти етерични масла са препоръчителни.

 

Лека текстура

  1.  

Кремът за лице трябва да бъде с лека и деликатна текстура. Не се заблуждавайте, че сухата ви кожа ще се повлияе по-добре от плътните и прекалено мазни кремове. Единственото, което тежките кремове за лице могат да направят е да запушат порите и да попречат на кожата ви да диша, а това ще се отрази под формата на нездрав, сивкав тен и появата на комедони и акне.

 

Добри абсорбиращи свойства

  1.  

Кремът за лице не може да пренесе така необходимите на кожата хранителни елементи, ако не попива отлично в дълбоките дермални слоеве. Оставайки на повърхността, той ще запуши порите и ще предизвика неприятна лъскавина, но в дълбочина кожата ще продължи да страда от недостиг на влага и храна. Кремът за лице трябва да попива бързо, но не и да оставя кожата незащитена срещу вредни атмосферни влияния. Добрите продукти образуват лек защитен филм върху лицето, без да го омазняват допълнително.

 

Богато съдържание на полезни растителни съставки

  1.  

Кремовете, съдържащи екстракти от лечебни растения са много по-добри от продуктите, създадени на базата на животински мазнини и синтетични съставки. Доказано е, че продуктите с богато съдържание на чисти фито компоненти се усвояват много по-добре от всички типове кожа и осигуряват много по-пълноценно подхранване и овлажняване в дълбочина.

 

Приятен аромат

  1.  

Макар, че предназначението на един хидратиращ крем за лице не е да изпълнява ролята на парфюм, все пак е добре той да ухае приятно. Доказано е, че когато кремът има свеж и деликатен аромат той се приема много по-добре, тъй като положителните емоции имат пряка връзка със състоянието на кожата. Кремът, когато е обогатен с чисти етерични масла излъчва дълготрайно ухание, въздействащо пряко на душевното състояние, стимулирайки положителните емоции.

 

Как и кога да използваме хидратиращ крем?

 

Кремът за хидратиране на кожата на лицето трябва да се нанася сутрин и вечер, като е добре за целта да се ползват дневен и нощен крем. Това е наложително, тъй като двете разновидности са разработени да въздействат по различен начин по време на сън и бодърстване. Кожата трябва да бъде идеално чиста и добре подсушена, а нанасянето трябва да става с леки потупващи движения с върха на пръстите на ръцете.