Хората често не мислят за използването на зелен чай за здравето на кожата и косата, но това може да бъде мощно средство и в двете области.

 

Какво е зелен чай?

 

Зеленият чай е една от най-обичаните и широко консумирани напитки по света. Направен от листата на растението Camellia sinensis, подобно на черен чай, зеленият чай не претърпява същия процес на окисление като другите чайове, което води до различен вкус и леко различен хранителен профил, който включва високо ниво на епигалокатехин галат и други катехини и антиоксиданти. Докато зеленият чай се ползва предимно като напитка, той може да се прилага и топикално, след като се остави да се охлади.

 

Ползи за кожата и косата от зелен чай

 

Най-добрите ползи за здравето на зеления чай за кожата и косата включват анти-стареене ефекти, намаляване на пъпките и акне, както и стимулиране на растежа на косата, между другото.

 

За тен 

 

Антиоксидантите, съдържащи се в зеления чай, са в състояние да стимулират циркулацията, което води до допълнителни ресурси и кислород към кожата, подобрявайки по този начин тена и цвета на лицето ви.

 

Против стареене

 

Съединенията в него са с мощен антиоксидантен ефект, който може да неутрализира свободните радикали, които причиняват оксидативен стрес и могат да доведат до появата на бръчки, старчески петна и дефекти.

 

Тонер за кожа и овлажнител

 

Ако нанесете зелен чай върху зоните на лицето и кожата си, които са сухи или възпалени, активните съставки могат да ускорят процеса на зарастване и да потиснат възпалението, оставяйки кожата ти мека и красива.

 

Пъпки и акне

 

Антиоксидантите и антибактериалните ефекти на зеления чай могат да помогнат за облекчаване на сърбежа и дразненето от акне, като елиминират много от токсините в кожата и предотвратяват възпалителните процеси.

 

Тъмни кръгове

 

Прилагането на зелен чай под очите ви е отличен начин да намалите появата на тъмни кръгове и да придадете нов външен вид.

 

Може да получите още информация за действието на билките и приложението им за лечение на различни болестни на bilkabg.com.