Един от бичовете на съвремието ни е високото артериално кръвно налягане. Голяма част от заболяванията в днешно време са сърдечно-съдови. Високо рискови и с реална опасност за живота, сърдечно-съдовите заболявания могат да доведат до сериозни последици, а дори и до смърт.  Един от начините за превенция е редовния прием на Омега 3 есенциални мастни киселини.

Всъщност Омега 3 есенциалните (или незаменимите) мастни киселини не могат да се синтезират в човешкото тяло. Затова е необходимо да си ги набавяме чрез храната всеки ден. В продуктите, които слагаме на трапезата Омега 3 мастни киселини се намират в риба, градински чай, асаи, водорасли, ленено масло, тученица, масло от рапица, спанак и орехи. Трябва да кажем обаче, че  Омега 3 есенциални мастни киселини не винаги се получават в необходимите количества чрез храната, което ядем.

Необходимо е да намерим друг източник на незаменимите Омега 3 есенциални мастни киселини.

В  помощ идват хранителните добавки Омега 3 есенциални мастни киселини от Alimento.bg! Влезте на сайта и разгледайте.

На сайта на Alimento.bg са събрани най-добрите продукти и хранителни добавки за вас. Незаменимите Омега 3 мастни киселини в хранителни добавки ще се справят с недостига в организма ви. Хранителните добавки Омега 3 се продават или като капсули или под формата на течно масло.

Омега 3 есенциалните мастни киселини представляват алфа-линоленова киселина, екосапентанова киселина и докосахексаенова киселина и отговарят за нормалния метаболизъм в организма на човека.

При приема на Омега 3 есенциални мастни киселини кръвта се разрежда, кръвното налягане се нормализира и се увеличава приема на здравословни мазнини от организма, което е от изключителна важност за здравето.

В резултат се намаляват нивата на лошия холестерол и риска от заболявания на сърдечно-съдовата система.

Естествено Омега 3 хранителните добавки имат и много други предимства и ползи. Редовният им прием гарантира подобряване на здравето и тонуса, общо укрепване на организма както по време на боледуване, така и като превенция срещу заболявания. Регулира се приемът на добри мазнини. Гарантирано ще имате по-добър вид на кожата, косата и ноктите.

Ще подобрите и настроението си чрез редовен прием на Омега 3. Установено е, че липсата на Омега 3 есенциални мастни киселини в организма води до депресия.

Когато пиете Омега 3 мастни киселини ще се отървете и от болките в ставите.

Астмата доказано се повлиява добре от приема на Омега 3 есенциални мастни киселини, като пристъпите отшумяват.

Започнете прием на Омега 3 есенциални мастни киселини, за да сте здрави и силни.