Начини на работа на автоматичните бариери…

 

Най-голямото предимство на автоматичните бариери е удобството. На практика, те могат да се използват по много различни начини. Ако желаете да използвате модел, който да се задвижва с дистанционно управление, то това е една от най-широко разпространените опции към момента. От друга страна, ако предпочитате да ползвате чип или карта, тогава няма никакъв проблем - това също е възможно. Ако пък по някаква причина желаете да превключите на ръчен режим на управление, трябва да сте спокойни и да знаете, че на практика всяка автоматична бариера предлага и тази възможност.

 

Защо автоматичните бариери са толкова търсени?

 

Причината поради която автоматичните бариери са толкова търсени е защото този тип системи предлагат най-голямо удобство, а и цените им вече не са това, което бяха в миналото. Във времена, в които на практика всичко е автоматизирано, цените на автоматични бариери падат надолу, а вече все повече модели на пазара спадат в това число. удобството при тях е несравнимо, особено при лошо време.

 

Дори не се налага да подавате ръка от прозореца на своя автомобил, просто трябва да натиснете копчето на своето дистанционно от шофьорската седалка, а бариерата ще се повдигне максимално бързо. Говорейки за бързина, трябва да споменем, че цените далеч не са единственото, което се подобрява. Самите системи на автоматичните бариери също стават все по-високофункционални и позволяват на бариерите да се отварят и затварят още по-бързо.

 

Автоматичните бариери са много устойчиви…

 

Опитът показва, че хората инсталирали автоматични бариери в затворен жилищен комплекс, кооперация, частна къща или офис сграда често отчитат като едно от най-големите предимства това, че бариерата може да издържи на изключително дълготрайна и интензивна експлоатация. Обикновено причината за дълголетието на автоматичните бариери се крие в простотата на механизма, по който функционират, а също така и по здравината на материалите, от които тези устройства се изработват.

 

Произход на автоматичните бариери

 

По-голямата част от автоматичните бариери са произведени в европейски страни като Италия, Унгария и други подобни, което е един вид гаранция за това, че те покриват висок стандарт за качество, надеждност, безопасност и дълготрайност при интензивна експлоатация. За изработката се използват само най-качествени материали и затвърдени технологии.

 

Какви са цените на автоматичните бариери ?

 

Цените на автоматичните бариери варират наистина драматично. При най-евтините модели може да се очаква нещо от сорта на около 1000 лева, макар че трудно можете да получите конкретна оферта без преди това да знаете точно какви са размерите, които са ви необходими. Това е и причината, поради която ще ви направи впечатление, че повечето онлайн търговци не обявяват конкретна цена.

 

Размерите на бариерите все пак са един от факторите, които значително оказват влияние на цената. По високите цени при същите параметри обикновено предлагат по-здрав материал, по-надеждна изработка и по-атрактивен дизайн, макар че това не е от особено значение в този случай. Цените на автоматичните бариери лесно достигат до около 2500 - 3000 лева, макар че и по-скъпи модели не са изключени и могат да се намерят на пазара. Въпреки това извън диапазона 1000 - 3000 лева трудно можете да намерите модел автоматични бариери.