Едва ли има по-запомнящо се преживяване от това човек да впрегне разум, сили и енергия, за да преодолее препятствията, изпречили са на пътя му. Особено, ако намери съмишленици, които да му помогнат. Още повече, ако препятствията са перфектно измислени, а единственият истински проблем е как няколко човека да спечелят състезанието със самите себе си. Че няма по-голямо удоволствие, ще потвърдят всички, попаднали в Escape room.
Но какво се крие зад приключението, наречено Escape Room?
Макар и отскоро да е по нашите географски ширини, предизвикателството, наречено Escape room може би ви е познато. Някои само са чували за това уникално едночасово приключение, което събужда спортния дух и отключва човешките сетива, докато други вече са влизали в подобна стая и са изпитали нейния мощен заряд от адреналин и динамика. Защото всички трябва да признаем, че когато човек е заключен в едно помещение и няма ясна представа за това как да се измъкне от него, наяве излизат качества, за които дори не сме подозирали...инстинкт, скрит в дебрите на съзнанието и емоционалността ни! Подобно е и посланието на така наречените Escape стаи, с които ще ви запознаем днес, за да ви заинтригуваме, предизвикаме и отправим директно там – в неизвестното, в адреналина да се бориш със зъби и нокти и да постигнеш целта си. Или просто да се забавляваш!

Първата Escape room в света - „Origin” е изцяло вдъхновена от историите, загадките и главоблъсканиците, изписани по страниците на най-великите романи на Агата Кристи. Правилата на играта са прости, но това изобщо не значи, че и играта е лесна -  без значение дали става въпрос за първата такава -Origin, за една от най-популярните днес в Европа (в Будапеща, където е създадена първата в Европа стая Parapark) или тези в България – каквито например можете да намерите в София под името Hour Escape.

Различните Escape  room-ове залагат на различни стратегии при избора на загадки, атмосфера, декори, но винаги играчите разполагат с точно 60 минути, за да открият изхода от Стаята. Участниците трябва да са минимум 2-ма -  важно качество е екипната игра и комуникацията. Играчите решават логически задачи, търсят скрити предмети, тълкуват намерени такива, състезават се с времето. Игрите провокират находчивостта на играчите, отборната игра и асоциативното мислене. Почти няма задача, която един играч да може да реши сам. Всеки трябва да даде своя принос, за да се измъкне отборът от „Клопката“ на изтичащото време.
Escape room е напълно безопасна и в нея всъщност няма нищо страшно или застрашаващо ви, но попаднали вътре и усетили студенината на ключалката, която може да бъде отключена само с вашите лични способности, усещането е сякаш наистина се борите за своя живот…! Толкова силно и вълнуващо!

Измъкнете се и вие от капана на ежедневните задачи, неприятностите, задръстването по пътя към дома след работа и заедно с приятели, колеги или семейството си опитайте това невероятно приключение. Имате 1 час, за да се съберете, да действате заедно и да излезете навън с уши, бучащи от адреналин и със съзнанието, че можете да се справите с всичко.

Hour Escape се намира на ул. „Алабин“ 31, а в „Клопката“ се влиза с предварителна резервация на wwwHourEscape.bg.