Какви ли не трикове се прилагат от нежната половинка, за да запази красотата и суетността си. Информация за женската красота ни залива от списания, социални мрежи, приятели, но повечето митове са точно ... митове и каквото и да правим не можем да ги оспорим.

 Ето 10 от козметичните митове, на които жените лековерно се прекланят в името на красотата:

 

1. Бръсненето на краката прави космите по-дебели.

Всеизвестен мит, който се е наслагвал с течение на времето. За информация това не е така, защото при бръснене и изникване на новите косми те биват по-къси и щръкнали, което ги прави да изглеждат по-дебели от тези на косата например.

 

2. Помпенето на спиралата за мигли дава възможност за по - добро нанасяне.

Най-вероятно си мислите, че многократното пъхане на четката в спиралата за мигли ще ви помогне да съберете повече туш. Това не е така! Тези движения само вкарват повече въздух във флакончето, което предизвиква по-скорошното изсушаване на спиралата. За тази цел събирайте туша от шишенцето с въртеливи движения.

 

3. Дори да използвате горещи средства за коса от време на време не се нуждаете от топлинна защита.

През лятото косата има повече защитни резерви, отколкото през зимата. Независимо колко често използвате преса за коса винаги използвайте защитен спрей.

 

4. Няма начин да се предотврати пожълтяване на ноктите.

Ние си знаем, че непрекъснатия живопис по нашите нокти води до пожълтяването им. Има начин да се предотврати това - нанасяйте задължително база лак и сода за хляб още при първоначалното пожълтяване на нокътната плочка.

 

5. Ружът ви е натрошен, вследствие изтърване на кутийката.

Не, не се засилвайте към кофата за боклук! Просто изсипете прахообразното вещество в дълбоко контейнерче и налейте малко спирт - разбъркайте внимателно докато ружът ви се превърне в глинена консистенция. Изчакайте да изсъхне и използвайте възобновения си руж.

 

6. Носенето на грим всеки ден вреди на кожата.

Вярно, че един ден без грим е цяло пиршество за вашата кожа, но не ежедневното носене на грим вреди на вашата кожа, а преспиването с него.

 

7. Косата свиква с един шампоан.

Ако в началото един шампоан е правил косата ви жизнена и блестяща, а след време точно обратното не обвинявайте него. Ако това се случи виновни са многото масла и продукти утежняващи косата ви.

 

8. Някои продукти за коса могат да отстранят цъфтящите краища.

Това естествено е пълна заблуда. Маслата, маските, балсамите и серумите помагат за по-доброто състояние на вашата коса, но истинския лек за премахването на цъфналите краища е ... фризьорската ножица.

 

9. Няма начин да предотвратим червилото по зъбите.

Има един трик, който ще предотврати това - направете "О" форма с устата си и придържайте показалеца директно по средата на "О" - то. След това издърпайте пръста си, като с него отстранявате и остатъците от червило.

 

10. Формата на ноктите има значение за растежа им.

Единствено начина на пилене има значение и то за това колко лесно могат да се счупят те.