Всяко дете обича да открива нещо ново всеки ден. Повечето деца намират обичайните ежедневни предмети за изключително интересни детски играчки. Родителите трябва да се уверят, че предметите, които използват, не оцветяват и детето не поглъща малки части.

   В крайна сметка не искаме да рискуваме здравето на бебето или да организираме генерално почистване веднага след играта. Можете да предложите на вашето мъниче да открие нещо ново днес. Може да бъде домашно приготвено от неща, които гарантирано ще бъдат намерени у дома. Така се развива фантазията. Или можете да вземете някаква готова идея за детски играчки от подръчни материали.

Домашна дрънкалка

Просто напълнете празна пластмасова бутилка с разнообразни храни като суров ориз или тестени изделия. И кафените зърна, и грахът ще са подходящи. Със сигурност всяко хлапе ще се зарадва на новата дрънкалка от подръчни материали.

Музикални инструменти

Ако детето е малко по -голямо, родителите могат да го научат на музика. Саксии, пластмасови купи, дървени лъжици, бъркалки и други предмети от бита са идеални за това. Любопитното малко дете бързо ще установи, че купата звучи различно от тенджерата и ще слуша различни звуци.

Домашна състезателна кола

Кош за пране или голям леген може незабавно да се превърне в страхотен състезателен автомобил. Много е забавно, когато мама или татко бутат леген около апартамента, а дете седи в него и командва къде да отиде.

Вестници

Вестниците също са чудесно занимание за малко дете. Черно-белите контрасти впечатляват малките, а цветните снимки също са много интересни за разглеждане. Особено готино е, че бебето може да разглежда снимки, да търси букви и след това да ги разкъсва. И играйте с отпадъци, колкото искате. За да развиете фините двигателни умения, можете да поканите бебето си да сгъне парчета хартия в бутилка, като ги избута през тесен врат. Но родителите ще трябва да се уверят, че детето не слага вестника в устата си.