Разновидностите продукти, които използваме ежедневно

 

Хубавата и здрава коса е израз на това, че ние се грижим за нея и не сме безразлични към себе си. За да изглежда безупречно, тя се нуждае от редовно подстригване, не честа употреба на боя, избягване на сешоари, преси, маши и, разбира се, правилно измиване. То от своя страна изисква внимателно и грижливо побран продукт, който да съответства на нуждите и потребностите ни.

 

Козметичните компании са наясно с това и ежедневно заливат пазара с какви ли не балсами, маски, кремове, шампоани. Естествено, ние не бихме имали полза от тях, ако не съответстват на нашите изисквания. Добрата реклама много често успява да продава. Но за да се изградим като себеуважаващи се личности, е важно прецизно и до съвършенство да подбираме сред многообразието. Една трудоемка за изпълнение, задача.

 

Коя е най-добрата маска за коса?

 

Несъмнено най-подходящият продукт е онзи, в чийто състав сме участвали самите ние. Смесвайки нужните компоненти, ще получим резултата, към който се стремим. Изкуство и доста изчетена литература, е умението да приготвяш  полезна и натурална „отвара“. Но действието и е несравнимо. Цялата тази козметика, заливаща търговските вериги остава на заден план, когато включим в употреба домашни маски за суха и изтощена коса.

 

И все пак положението не е толкова отчайващо и не на всяка цена се изисква от нас да отделяме това време за лична „кулинария“, след като съществуват подхранващи и възстановяващи препарати, в чиито направа са включени изцяло натурални съставки. С цел улесняване нас самите в забързаното ни ежедневие, лесно и безпрепятствено да се  снабдим с бурканче течност.

 

Мазна коса – О, не !

 

Един от глобалните проблеми при жените е тяхното омазняване на скалпа и паралелно с това косата. Разбира се, всяка една прическа остава встрани от светлините на прожекторите, когато е загубила своя мек и пухкав вид, заради онова досадно лъщене, с което дълго време не бихме могли да се преборим. Но и тук имаме няколко средства, готови да ни окажат помощ в дни на отчаяние и стрес.

 

Разбъркването на едно яйце с 50 грама кисело мляко се нанася върху измита вече коса. Изчаквайки 5 минути, можем да отмием с хладка вода. Задължително е тя да не бъде гореща, тъй като белтъка може да се пресече и да останат нежелани остатъци от него. Резултатът наистина би могъл да ни изуми – освен, че не изисква почти никакви усилия и време, ние се снабдяваме с мека и лъскава коса, която запазва своя вид дни наред.

 

Всяка една рецепта има своята целенасоченост – било то за косопад, сухи краища, накъсан вид, изтощена структура и безброй много други. Независимо дали ще опрем до помощта на домашно приготвените или закупени от магазините маски за коса, ние сме длъжни предварително да проучим тяхното действие и противодействие, преди да преминем към употребата.