Дизайн на рекламни материали винаги следва логото и неговото визуално оформление. Все пак, ако една фирма иска да стане разпознаваема на бизнес пазара, то осъзнато изградения и имидж е задължителна за нея опция. Така в един момент рекламните материали, макар и отдавна застъпен и широко използван метод за реклама, са удачното решение, от където да тръгнете и в последствие да продължите изграждането на корпоративното си лице. До голяма степен дизайна на лого предшества този на визитки, флаери, дипляни и други рекламни материали, защото е част от самите тях!

Лого дизайн в допълнение към рекламните ни материали и общото ни представяне

Безспорно лого дизайна е част от идентификацията на една фирма. Запитвали ли сте се, колко фирми у нас регистрират логото си и го патентоват. По последни данни за патентите – по-малко от половината компании създадени у нас. Това говори само за едно, те нехаят за логото си, нямат такова или е направено между другото от непрофесионални дизайнери на лога. Това не говори добре, нито за отношението им към собствения им бизнес, нито за това към клиентите им. Една рентабилна и целенасочена да се утвърди в бизнеса фирма – не би спестявала от идентичността си, защото именно логото и марката в последствие са идентичност.

Реално погледнато тази уникална идентичност работи години наред в полза на фирмата, като я представя и налага на бизнес пазара – което и стократно възвръща първоначалната ни инвестиция в лого дизайна и дизайн на рекламни материали след това. Ако нямате лого дизайн, как едни ваши рекламни материали ще бъдат разпознати, като специфични за фирмата и дейността ви. Преди да предлагаме широко стоки, услуги и каквото и въобще да било, трябва да накараме хората да повярват в нас и бизнеса ни, за да го търсят и избират. Това е маркетингова стратегия, която се цели напред в настоящето и бъдещето, и която е успешна. Дори и стандартните визитки, които всяка фирма има, била тя малка, голяма или средна са безпредметни, ако нямате уникално патентовано лого! Така дори и конкуренцията няма да гледа сериозно на вас, нито пък ще привлечете рентабилни бизнес партньори и инвеститори в компанията си.

Нещата - лого, корпоративна идентичност, рекламни материали, марка и успешен бизнес са много по-свързани отколкото бизнеса у нас си дава сметка. Сигурно това ви се струват евтини приказки на рекламна агенция, която изтъква работата си, но съвсем не са! Това е реалността за силно пренаситеното днес консуматорски общество, което едва ли ще ви избере и ще заложи на продуктите/услугите ви за в бъдеще – ако не му покажете, че компанията ви струва нещо за вас на първо място. Грижата за клиентите не е плоската интернет реклама или телевизионна и радио такава. Грижата за клиента е и в малките детайли, като цялостно представяне и облик, които правят голямата разлика в последствие.

Дизайн на рекламни материали в унисон с лого дизайн

Докато досега ви убеждавахме, защо е важно да имате лого и рекламни материали, то сега ще заложим на практическата страна на въпроса, а именно какво точно да бъде това лого и как да го използвате в рекламните си материали?

На първо място няма да ви отнеме часове да се сетите, че логото е добре да бъде уникално нали? Ако копирате, робувате на модни тенденции, използвате стандартни похвати и подобни неща – нещата ще стоят плоско, имитиращо и нищо няма да кажете за вас и за бизнеса си. С две думи пропилели сте си времето и парите. Ако не искате това, заложете на големи, утвърдени и рентабилни рекламни студия, чийто дизайнери знаят как се прави лого и не го правят за първи път! Ако имате лого и то отговаря на следните критерии, значи е добро:

  • - Семпло е;
  • - Допълва идеално цялостната визия на бизнес дейността ви;
  • - Функционално е;

Само с тези три основни характеристики едно лого може да се наложи, като уникално! Сега, как да използвате лого дизайн в дизайн на рекламни материали. По следните критерии: нека дизайна на рекламните материали следва цветната палитра на логото и на фирмата въобще. За целта шрифтове, цветове, послания и прочие се допълват и затвърждават. Колкото по-семпъл е дизайна на рекламните ви материали, толкова повече логото ви ще се открой на тях!