Лятото е към края си и е време да помислите за отоплението през зимата. В тази статия ние ще ви разкажем за основните видове дизелови горива, за какво се използват те и какви са техните осреднени цени.

Все по-голям става процента на домакинствата, които предпочитат вместо на газ да се отопляват с газьол, електричество или възобновяеми източници на енергия. 

 

Основната разлика между енергията от мрежата и горивото газьол за отопление (както и на пропан-бутана) е, че горивото се доставя по поръчка и се съхранява в резервоар. Според голяма част от потребителите отоплението с дизелово гориво е по-изгодно, а топлината също различна. За това ако живеете в къща или във вашия дом има достатъчно място, за да поставите петролен котел, който да захранва радиаторната система във вашия дом, то не се колебайте да заложите на този вид отопление. 

 

Ако не сте запознати с различните видове дизелово гориво, то продължете да четете надолу, ние ще се опитаме да ви представим най-важната информация, която трябва да знаете за горивото за отопление.

 

Видове дизелово гориво за отопление
 

За битово отопление се използват два типа:

Газьол - известен също като 35-секундно масло или червен дизел. Това е по-тежко гориво, което обикновено се използва при по-стари котли в земеделието или в учебни заведения и административни сгради.

Керосин – известен също като 28 секундно масло или дизел за отопление. Това е по-леко и по-чисто гориво и е най-разпространения тип използван в повечето домове в Англия.

  •  

Ако току-що сте се преместили в нов имот и в него вече има инсталира отоплителна система, то вие ще трябва да проверите с какъв тип гориво е най-добре да се захранва. Ако няма обозначение на нея можете да попитате предишните собственици или да се допитате до специалисти, които доставят горива за отопление. В България масово разпространен е газьола за отопление, заради по-ниската си цена, но доказано висока ефективност.

 

Цена на газьола за отопление

 

Всяка година цената му се променя като за последните 3 години тя е:

Януари 2017 – 1.69 лева за литър

Януари 2016 – 1.49 лева за литър

Януари 2015 – 1.69 лева за литър

 

Цените непрекъснато се променят като тя може да се повлияе от много фактори като глобално производство или политически вълнения, но може и да зависи къде точно живеете и какво количество поръчвате. 

 

Ако търсите най-добрата оферта за доставка на газьол за отопление, тогава посетете сайта на Горрел ЕООД на http://gorrel.bg/дизелови-горива/газьол-0001-s-за-отопление, където ще откриете полезна информация за това гориво и ще можете да направите заявка.