Как да украсите стените на банята в стил Loft?

Стените могат да бъдат направени от материал, наподобяващ бетон или грубо дърво. Предимството на стила е, че не е нужно да правите нови облицовки, може просто да усъвършенствате това, което вече съществува. Друг плюс на този стил е, че имате възможността да го допълвате с материали, които са несъвместими с повечето други стилове.

Някои от опциите за декорация на стените включват груба мазилка, имитация на бетон, неполирана дървесина и други.

За да създадете хармоничен ефект, бихте могли да използвате тухлената конструкция в комбинация с дървени или метални акценти. 

Избор на водопроводни елементи за баня в стил Loft

Съществуват определени правила, които трябва да се спазват при избора на водопровод в стил лофт. Нека видим кои са те:

- Когато използвате един материал, е важно той да бъде съпоставен с други елементи;

- Можете да инсталирате тръби, решени в студени или топли метални нюанси, но не се препоръчва да ги комбинирате  Например, ако изберете мед, тогава душът, тръбите и крановете в идеалния случай също трябва да са изработени от мед.

- Препоръчително е да се използва санитарен фаянс в нестандартни форми.

- Не е нужно да криете тръбите. Просто те трябва да бъдат инсталирани правилно и ще имате перфектния промишлен дизайн във вашата баня.

- По същия начин, един винтидж водопровод от чугун ще се съчетае отлично с модерни акрилни или керамични водопроводни тела.

 

Как да отделим визуално отделните зони в банята в стил Loft?

 

Във всяка една баня, винаги присъстват и неизменни елементи, като например тоалетна чиния, душ или вана, мивка и така нататък. Важно е обаче тези елементи да се поставят по начин, който осигурява визуално разделяне на всяка функционална област. За зониране може да заложите на различни подходи - греди, колони, стъклени прегради или пък да разграничите отделните зони с помощта на ефектно осветление.