Всяка една площ трябва да бъде функционална, а обикновено  таванските площи у нас имат функция да събират ненужни вехтории, затрупани, прашни, захвърлени и безполезни. Не винаги можем да осъзнаем потенциала на подобен род помещения. Таваните обикновено имат скосени ъгли, неправилна форма, по-ниска етажност и т.н... Това което се отчита като недостатък, ние може да го превърнем в предимство, в нещо уникално, за което всеки може да ни завиди.   

Практични идеи в няколко стъпки за преобразуване и ремонтни дейности, с които Вашият таван ще стане страхотен  самостоятелен апартамент:

 

  •  

- първо определете целта на преконструиране и ремонт на таванското пространство. Най-вероятно за тази цел ще се наложи допълнително проектиране и становище от конструктор.

- втора точка от дневния ред трябва да е насочена към избор на ахитектура и дизайн на таванският етаж. Най-лесен начин е да обединим пространството за да  получим голяма и хармонична жилищна площ, с много светлина, с подпокривни големи прозорци, които ще са не само оригинални, но  и ще придават нещо различно, едно творческо присъствие и простор. Един етаж с нов прочит.

- наличието на закрита веранда е друго предимство, което осигурява не само кът за отдих и комфорт, но и една панорамна гледка, която определено превръща вашето място в неповторимо. Аранжирана със зеленина и мека мебел, ще е предпочитано място и малка „тайна” градина и оазис в дома.

- следва избиране на подходящи цветове и нюанси, които да отговарят на лично присъствие и индивидуалност.

- пета стъпка – избор на  многофункционални мебели,  които лесно могат да променят пространствените интериорни решения. Не забравяйте, те трябва да притежават присъствие, но не натрапчивост и обсебване на пространството.

Повече идеи за дома и строитество, може да видите на сайта и блога на строителна фирма МД-90 за Варна и област на адреса ни - www.md90.biz