Животът като семейство и споделянето на една баня е основно въпрос на организация. За да му се наслаждава всеки член на семейството, е необходимо да чувства, че има свое собствено пространство. Тук ще Ви дадем няколко идеи за семейната баня като големи мебели, допълнителни шкафове, широкоформатни огледала:

Ако имате място в банята може да поставите две мивки на един плот - една за родителите и една за децата. Съответно поставете закачалка за кърпи плюс огледало в двете мивки. Друга версия би била да се монтирате две мивки всяка оборудвана със собствен шкаф. И двата варианта са много полезни за споделяне на банята и спестяване на време за личната ни хигиена.

Ако нямате достатъчно място за две мивки, изберете голяма, която да монтирате върху мебел.

Шкаф с големи чекмеджета е добър вариант за организиране на семейна баня. Изберете такъв, който има разделители, за да можете да организирате всички елементи по категория и място. Запазете вещите на всеки член на семейството в отдел или ги отделете по продукти. 

Кошниците и кошчетата са декоративен начин за цялото семейство да държи малките продукти за баня лесно достъпни. По-малките бурканчета са идеални за съхранение на ленти за коса, грим и др.  За съхранение на тоалетна хартия използвайте средни кошници и оставете по-големите за съхранение на дрехи и кърпи за пране. 

Тенденцията "направи си сам" завладя и банята. Персонализирайте малкото кътче на всеки член на семейството с кутии. По този начин ще гарантирате, че дори ако са малки, всяка от тях има свое място с основните си тоалетни принадлежности. Друг трик за поддържане на ред в голяма семейна баня е да зададете цвят на всеки човек. Четката за зъби, гъбата, кърпата, ако са в един и същи цвят ще накарат всеки бързо да намери вещите си. Ако предпочитате бели хавлиени кърпи, просто пришийте към всяка панделка с различен цвят.