Изборът на нов телевизор е особено вълнуващо начинание. Всеки иска да се подсигури с качествен продукт, който да му осигури приятни часове на отдих и забавление пред екрана. Съвременните телевизори позволяват на потребителите да се възползват от множество екстри и изкушават клиентите с иновативните си технически характеристики.

 

По-голямата част от тези характеристики обаче, не са напълно разбираеми за широкия потребител, което може да доведе до объркване и закупуване на по-скъп продукт отколкото реално е необходимо.

 

Когато ви предстои избор на телевизор е хубаво да се запознаете с най-основните характеристики на тази техника, а именно: размери, вид на екрана, резолюция. Освен това е добре да се насочите към конкретен производител, който е спечелил доверието ви с качеството и надеждността на своите продукти.

 

Едни от най-предпочитаните телевизори днес са тези на Филипс. Техният дългогодишен опит във видео и аудио технологиите ги е утвърдил като сигурна фирма, на която може да се разчита, че ще произведе качествен продукт. Телевизор Филипс можете да закупите във всеки магазин за техника. В някой онлайн магазини можете да намерите на промоция телевизори, които в големите магазини ще струват много повече отколкото ви се иска да платите.

 

Телевизор Филипс можете да закупите в най-различни размери. Макар и да е изкушаващо да инвестирате във възможно най-големия екран и да се наслаждавате на домашно кино всяка вечер, това не винаги е разумно и необходимо. Повечето домашни помещения не са пригодени за толкова голям екран и инвестицията ви може бързо да се обърне срещу вас. Най-масовите телевизори за домашно ползване са 32-инчовите. Макар и да изглеждат малки поставени до 60-инчовите, например, те се вписват чудесно в една стандартна стая. Също така, указаната, в повечето случаи, за телевизор 32 инча цена, е напълно достъпна за широкия потребител. Телевизор Филипс с такъв размер, например, струва около 300 лева, а ако го закупите на промоция излиза дори още по-евтино.

 

Резолюцията на 32-инчов телевизор Филипс най-често е 1366 х 768 пиксела, което е напълно задоволително. Вече почти няма телевизор, който да не предлага високо (HD) качество на картината. Някои от по-новите модели телевизори предлагат дори ултра високо качество на изображението (UHD), което звучи много примамливо, но реално трудно ще установите разлика спрямо стандартното HD.

За да сте напълно сигурни, че плащате оптимална цена за правилния продукт, опитайте да се консултирате с познат, който разбира от техника или се обърнете за съвет към някой от продавач-консултантите в избрания от вас магазин.