Голяма част от баните са направени с основни бели плочки, но в горната част са добавени красиви плочки, привличащи вниманието. Може цветовете да са доста неутрални, но фокусната точка определено да е на задната стена около душа. Добра е и идеята на пода да се сложат забавни плочки за баня, а останалото пространство да остане неутрално.

 

Вземете под внимание поддръжката.

 

Не всички обичат да чистят непрекъснато - особено ваната и душа, така че при избора на плочки за тези много влажни зони вероятно ще искате да ги направите с порцеланови или керамични плочки, тъй като те почти не се нуждаят от поддръжка. Плочки, направени от естествен камък, изискват повече поддръжка и трябва да бъдат добре уплътнени. Те определено са изложени на повече влага, така че трябва да издържат повече на мръсотия и мокрене. Ако искате да добавите текстура с камък,  може би ще е добра идея да я използвате на пода или в по-малко влажна зона. На последно място-стъклените плочки за баня са много красиви и правят една голяма стена да изглежда добре, но те са супер хлъзгави, така че не би било добра идея да се сложат на пода.

 

Помислете за мащаба.

 

Големите плочки определено са модерни в наши дни, когато става въпрос за пода в банята. Ако решите да отидете в тази насока, можете да използвате същия вид плочки за баня, но нарязани в по-малки размери, в различна област на банята. Например, ако използвате 12 х 24 плочки на пода, можете да използвате същите плочки на пода под душа в 2 х 2 и това да продължи цвета по целия под, но ще създадете по-малко хлъзгава зона под душа.

 

Избор на плочки за детска баня

 

За детска баня може да използвате нещо класическо и нещо много светло и весело. Ако няма прозорци, е добре да сложите нещо, което ще дава, колкото се може повече светлина. Например шестоъгълни матирани сиви плочки могат да се използват на пода. Въпреки че е малко неочаквано, това ще привлича вниманието. Могат да се добавят и сиви шкафове, за да се пази цветовата гама.