Ако имате дървета или клони за рязане, резачките Ви спестяват време и усилия. Просто трябва да намерите този модел, който е най-подходящ за вас. Ето какво се предлага на пазара:

Безжична верижна резачка за дърва

Безжичните верижни триони са мощни, захранват се с батерии, лесни са за стартиране и работа, и изискват много малко поддръжка. 

Технологията без четки се предлага при тези модели. Липсата на четки означава по-малко триене, по-малко топлина и по-висока ефективност, така че моторите им не само Ви дават повече мощност, но и имат по-дълъг живот. 

Потърсете безжична резачка за дърва с акумулаторна батерия, която може да бъде използвана и за други подобни инструменти, за по-голямо удобство.

Електрическа верижна резачка за дърва

Електрическите верижни триони също са лесни за стартиране и работа, и изискват много малко поддръжка. Те обаче се нуждаят от външно захранване и удължителен кабел в правилния ампераж. Но те ще Ви осигурят постоянна мощност – чудесно решение за поддържане на двора около къщата.

Бензинова резачка за дърва

Бензиновите моторни триони са тежки, преносими устройства, които са добри, ако имате големи дървета, които трябва да режете или ако имате много работа в отдалечени райони. Имайте предвид обаче, че е нужен многоетапен процес, за да стартирате устройството, и че се изисква редовна поддръжка за правилната им работа. 

Каква дължина на лентата Ви е необходима?

Верижни резачки се предлагат в диапазон от дължини на веригите. Имайте предвид, че ще бъдете по-ефективни с по-дълга лента при рязане на големи клони или трупи. Основно правило е, че диаметърът на дървения материал не трябва да е по-голям от дължината на веригата на Вашата резачка за дърва. 

Колко мощност ви е необходима?

Акумулаторните резачки варират от 40 до 80 волта. Електрическите се предлагат или с 10 или с 14 ампера. А бензиновите модели са от 33 до 60 кубика.

Според консултантите от отдел резачки за дърва в технически хипермаркет Багира, колкото по-голяма е мощността на Вашата резачка, толкова по-бързо ще можете да си свършите работата с нея. Така че, ако редовно режете големи дървени трупи, повечето енергия ще Ви бъде полезна.

Други екстри на резачките:

- Антивибрационна система

Антивибрационната система се състои от пружини между дръжката и мотора, които намаляват вибрациите по време на употреба. 

- Автоматична система за смазване на веригата

Автоматичните системи за смазване на веригата непрекъснато добавят масло според нуждите на резачката за дърва, така че не е нужно да се притеснявате за това.