Детската триколка може да ви изглежда като една съвсем обикновена играчка, която може правилно да изберете, без да се замисляте, но това съвсем не е така. Преди да я закупите, е добре да обсъдите и обмислите няколко неща, които са много важни. За да ви насочим кои са те и да ви дадем полезни съвети при избора им ние помолихме специалистите от MiniMod да споделят с нас тази така важна информация.

Триколката е много интересна играчка за децата, която им осигурява отличен баланс и по-голяма сигурност, отколкото велосипедът. Макар че и двете средства предлагат възможности за каране, родителите предпочитат триколката, заради компактния ѝ и привлекателен вид, и малката седалка. 
Вижте, какво трябва да имате предвид, преди да закупите триколка за вашето дете.

 

Изберете правилната височина

Много от родителите мислят, че размерът на триколката няма кой знае какво значение и обикновено избират тази, която е с по-голям размер, с предубеждението, че детето ще порасне. Важно условие за безопасността и комфорта на детето ви, обаче е да изберете триколката според неговия ръст в момента на покупката. Сядайки на триколката детето трябва с крачката си да достига педалите и да е в състояние удобно да се вози на нея. Ако детето не достига педалите или седалката трябва постоянно да се коригира, защото е твърде висока няма смисъл да я купувате.

 

Безопасност и дълготрайност

Когато триколката е изработена от стомана или друг подобен здрав метал, тя ще бъде безопасна и стабилна при употреба. Преди да я закупите проверете всички инструкции за безопасност отбелязани на опаковката, вижте подходяща ли е за възрастта на вашето дете, като на някои триколки дори са написани теглото, височината или и двете, което би улеснило много избора ви.

 

Допълнителни функции

Някои триколки са снабдени с дръжка за управление от възрастен, което би било облага за вас. Ако искате детето да бъде по-самостоятелно, изберете триколка с активни педали, която ще му даде възможност да се придвижва само. Не забравяйте, обаче да осигурите неговата безопасност като му позволите да кара триколката самичко единствено в парка. Също така помислете за каска и наколенки, които ще защитят детето в случай, че падне от нея.

 

Атрактивен дизайн

Някои триколки изглеждат леко скучно и тъй като вие ще я купувате за малко дете изберете  модел, който ще е вълнуващ за него. Децата се вълнуват от пъстър дизайн и апликации на любими анимационни герои, вълнуват ги също така, различни функции като: звънец, кошница, сенник, осветление или задна седалка.

Ако наистина искате да зарадвате вашето дете и да изберете най-добрата триколка, следвате тези 4, но много важни съвета. А голямо разнообразие от триколки ви очаква на http://www.minimod.bg/играчки-за-игри-на-открито/детски-триколки, където ще откриете различни модели от доказани производители, които ще покрият всички ваши изисквания.