Избирането на красиви плочки е забавно, но как да ги съчетаете заедно в един успешен проект за баня?

 

Ключът е да подберете правилните плочки за баня в Стара Загора от Баня Лукс, още докато вземате първоначалните си дизайнерски решения. Изборът ще определи много неща - от настроението на помещението до това колко лесно ще се почиства след това.

В крайна сметка, повечето собственици на жилища избират дизайни, които изразяват собствения им стил. Спокойно можете да изберете плочките, които Ви допадат най-много, без да се притеснявате, че няма да изглеждат добре, стига да следвате няколко прости указания.

 

# 1 Изберете ненатрапчива цветова схема

Изборът на цвят е много личен и все пак е хубаво да се прилагат някои правила за добър дизайн. Не влагайте повече от 3 цвята, освен ако не правите тематична художествена мозайка. Не е препоръчително да поставяте твърде много тъмни плочки в малка баня, защото това ще я направи да изглежда още по - тясна. Ако избраният цвят е прекалено натрапчив и преобладаващ, може да не го поставяте из цялата баня, а само на места като акцент.

Според това какво друго имате в помещението, ще трябва да съобразите цветовете с други дизайнерски елементи в него. Например, не бихте искали да съчетаете бяла плочка с елементи от естествено дърво и земни тонове. Вместо това, подберете подходящи нюанси, за да пасне всичко.

 

# 2 Решете дали да търсите текстурирани или гладки плочки за баня в Стара Загора

Плочките се предлагат в различни материали - от супер гладки модели до по-текстурирани като естествени каменни или керамични плочки. Този избор също може да повлияе на усещането за размерите на Вашата баня и да й придаде чувство за осезаемост. Помислете както за драматичното въздействие, така и за външния вид. Опитайте се да си представите окончателния, завършен дизайн. Но дори избирането на различни видове плочки и оформления, може да създаде "визуална" текстура.

 

# 3 Започнете от любимите си цветове

Може би искате да поставите ярко розови плочки в банята си, защото това е Вашият любим цвят. Няма погрешно или правилно в личния стил, но не използвайте този цвят в цялата банята. Чрез смесване и съчетаване на различни плочки, можете да използвате любимите си цветове, без притеснения, че ще излязат от мода.

 

# 4 Решете каква атмосфера искате да създадете с плочките

Искате ли банята Ви да наподобява на гръцко СПА преживяване? Или харесвате стил Дзен? Вашият избор на плочки за баня в Стара Загора ще повлияе на атмосферата, която искате да създадете. Материали като стъкло и керамика имат по-съвременен облик, а мраморът е класически и се прилага при по - формални проекти.

 

# 5 Изберете красив акцент

Баните без акценти могат да изглеждат еднакви и безинтересни. Понякога това може да е вана или лъскав мраморен плот. Въпреки това, мозайките и хидроабразивната технология улесняват добавянето на уникални елементи, които наистина персонализират дизайна Ви и го отличават.

 

# 6 Планирайте за какво ще използвате Вашата баня

От кой ще се използва банята – от Вас и децата Ви, от гости, или от всички? Това също ще определи типа плочки за баня, които да търсите в Стара Загора. Пищните дизайни, с много мрамор, създават допълнителен комфорт и лукс. Но банята, предназначена за детето, може да изисква избор, който да бъде по-лесен за поддръжка.

 

# 7 Бъдете уверени в избора на плочки

Отделете малко време, за да разгледате няколко магазина и получите представа какво харесвате. По този начин ще изберете най-подходящото за Вас. Първо, започнете от най-любимите си цветове и елементи. След това изберете размерите, формите и дизайните, които ще се напаснат с тях.