Ако сте си купили хладилник Либхер, то най-вероятно скоро ще се уверите колко правилна постъпка сте направили. Вашият уред ще има дълъг живот и ще ви служи верно и безпроблемно. За да се възползвате обаче от всички положителни страни на немската марка, експерти съветват да поддържате хладилника си чист и в добро състояние.

 

За почистването на един хладилник не е нужно много и за вас ще е фасулска работа да се справите, дори и ако никога не сте почиствали вашия Либхер (или пък какъвто и да било друг модел преди това).

 

Първата стъпка в почистването на хладилника е просто да го изключите от контакта, защото следващия половин час вратата му ще стои отворена и ако не го изключите, уредът ще се подложи на голямо напрежение, независимо колко е качествен и мощен, а точно това може да доведе до повреда.

 

След като сте изключили вашия Либхер от електрическата мрежа, то следващото, което трябва да направите е да извадите всички продукти от вътре. Експертите препоръчват да разгледате етикетите на всичко и да изхвърлите всичко, което не може да се ползва поради изтекъл срок или друга причина. Не превръщайте своя хладилник в кофа за боклук, а дръжте в него само качествени и пресни продукти.

 

Имайте предвид, че най-често лошата миризма в хладилника се причинява от съхраняване на стари и негодни за употреба хранителни продукти, в това число и във фризера.

 

След като сте отстранили от вашия Либхер всички ненужни хранителни продукти, тогава е време да приготвите малко сода за печене и лимон, които ще изиграят основната работа в почистването. Можете да използвате също и оцет, защото той е известен като много добро почистващо средство, а миризмата му не бива да ви тревожи - след като изсъхне, оцетът спира да мирише.

 

Изтъркайте всичко вътре с чисто парче плат, което не е използвано за друго преди това. Освен това, частите, които могат да се извадят, например рафтовете, е препоръчително да се отстранят и измият с топла вода и веро.

 

Почистването с лимон оставете за накрая, защото тогава вече ще сте измили всичко под чешмата, ще сте изтъркали всички досадни петна и вашият Либхер ще е готов за работа отново. Именно тогава можете да почистите вътрешността му с лимон за да освежите хладилника и за да ухае той добре.

 

За да можете да почистите лесно, то най-добре изцедете лимона в съд с вода. Така ще имате идеалния препарат, който едновременно ще почисти и освежи.

 

Експерти в почистването припомнят, че в никакъв случай не бива да забравяте да почистите гумените уплътнения на хладилника, защото те често стават източник на лоша и нетърпима миризма.

 

Ако сте свършили всички задачи както трябва, то най-добре вече да подредите продуктите в хладилника, да го включите отново и да затворите вратата на вашия Либхер.