В момента по-голямата част от хората не обръщат дължимото внимание на здравето на зъбите. Както показват различни анкети, хората рядко посещават зъболекаря. Обикновено това се случва само когато човекът изпитва болка. Защо хората приемат това толкова леко?

Най-важната причина за това е, че устната кухина на човека е достатъчно затворена за любопитни очи. Хората смятат, че ако няма болка, тогава нищо не трябва да се направи. Когато обаче се появят тези болезнени усещания, може да е твърде късно да се направи каквото и да било.

 

 

Как да имаме здрави зъби?

 

Здрави зъби или защо трябва да обръщате голямо внимание на здравето на зъбите.

Причините за това са много. По-долу ще разгледаме две от най-важните. Първо, има красота. Със сигурност мнозина са забелязали, че докато общувате с човек, който има проблеми със зъбите, се чувствате малко неудобно.

Възниква чувство на отвращение. Това може да бъде както от външния вид на зъбите, така и от лошия дъх, идващ от устата. И напълно противоположни чувства присъстват за човек, чиито зъби имат здрав и красив външен вид. Приятно е да си с такъв човек и да водиш диалог.

 

Втората причина е удобното и здравословно хранене. Човек със зъбни проблеми не винаги може да си позволи желаната храна. Както знаем, всеки зъб изпълнява определена функция в процеса на хранене. А липсата на такъв зъб или неговото нездравословно състояние значително усложнява този процес. Също така знаем, че храната изисква значителна обработка, преди да попадне в стомаха. И тази обработка се осигурява от зъбите.

Колкото по-здрави са зъбите, толкова по-успешно храната ще бъде обработена и доставена до стомаха. Колкото по-фина и по-старателно храната се смачква от зъбите, толкова по-бързо и по-добре ще се абсорбира в стомаха.

 

Какво препоръчват зъболекарите на Сити Дентал Студио?

 

За да имате здрави зъби, е достатъчно да следвате препоръките на лекарите, като систематичен (веднъж на всеки шест месеца) преглед от зъболекар, стоматологичният кабинет на Сити Дентал Студио в Благоевград. И също така, разбира се, мийте зъбите си след всяко хранене и не злоупотребявайте със сладкиши. Следвайки тези инструкции, човек ще се чувства уверен и ще има здрави зъби.

 

Също така бихте добавили и че за да избегнете проблеми със зъбите и венците, трябва да се грижите за тях, докато са все още здрави. Лечението на различни заболявания на устната кухина не само ще струва доста пари, но и ще осигури разнообразна палитра от неприятни усещания.

 

Предотвратяване на кариес.

 

Основният начин да се грижите за устната си кухина е да миете зъбите си. Тази ежедневна манипулация трябва да се превърне в навик. Необходимо е да се мият зъбите много старателно и не само отпред, но и отзад. И все пак, власинките на четката не са в състояние да проникнат в труднодостъпните области на устната кухина и да ги почистят според нуждите, така че рискът от кариес остава и все още е необходимо да посещавате редовно зъболекарския кабинет.

 

Най-добре е да използвате зъбен конец за отстраняване на остатъци от храна и налепи от междузъбните пролуки. Но трябва да направите това много внимателно, не трябва да режете венеца, в противен случай ще има рана. Също така, не използвайте частта от зъбния конец, която вече е била използвана. И дори не си помисляйте да използвате конци за шиене! Това е нехигиенично и случайната травма на венците с мръсни конци може да доведе до ужасни последици.