Токсините в тялото ни, натрупали се поради една или друга причина, ни карат да се чувстваме не добре и сякаш носещи някакъв товар. Натрупването на токсини се дължи на стреса, алкохоле, неправилно хранене, пушене, околна сред. Тези "тихи убийци" на здравето изчерпват минералните запаси в организма ни и водят до влошаване на здравето. За да се освободим от токсините всяка клетка трябва да бъде пречистена.

Чували сме, че е полезно веднъж в месеца да се подложим на пречистваща терапия - тоест един ден от месеца да ядем само плодове и пием вода. Консумирането им няма как да повлияе зле на организма, а особено след празници (зимните например), когато е трудно да станеш от масата, е много добре да се възползваме от този ден. Пречистването на токсините ще ни помогне да се почувствате по-леки и не натоварени, което е един плюс за нашето тяло.

Ето някои начини как да направим това:

 

- Разберете коя е причината и я отстранете - Помогнете на тялото си да се отърве от излишните и ненужни калории. Известно време не яжте или силно намалене месото, тестените изделия, рибата и наблегнете на плодовете, зеленчуците и течностите. По този начин ще "разриете шлаките" и ще накарате организма да се освободи от тях.

- Зависи и от приема на течности това дали ще може да изхвърлите токсините. Чайовете, прясно изцедените и натурални сокове, преварената вода, най-много помагат на токсините да се "измъкнат" от тялото ви.

- Силата на горещите вани - Следната процедура също има благоприятен ефект: Вземайте гореща вана в продължение на една седмица, като веднага след нея обливате тялото с хладка вода. Това помага за кръвообръщението.

- Значението на солите - За добро детоксиниращо действие приемайте три от солите - сол №6, №9 и №10. Всяка от тях има своето предназначение.

Сол № 6 - Стимулира черния дроб. Тук важна роля има сулфатната група на минерала, която помага за детоксинацията. При липсата му се появяват отоци под очите, ръцете, краката.

Сол № 9 - Помага при разграждането на мазнините. Подходяща е за лечението на подагра, подобрява функциите на отделителната система.

Сол № 10 - Тази сол помага да се справим с приетия алкохол. Не само този под формата на питиета, но и алкохолите, които се образуват в телата ни от определени съставки в храната.

 

Тези неща със сигурност биха ви помогнали да се освободите от тежестта, която така понякога пречи на ежедневните занимания и комфорта ни. Направете си програма и определете ден специално на пречистващите процедури, за да запазите баланса на тялото си.