Много хора, гледайки на неща с определен цвят (включително и спално бельо), изпитват различни емоции. Следователно човешкото здраве може да бъде повлияно не само от матрака, но и от постелките.
Не напразно съществува поговорката: „На каквото си постелиш, на това ще легнеш“. Всъщност, много изследвания са доказали, че цветът, както и моделът и материята на самото спално бельо, влияят силно на емоционалното и физическото здраве на човека.

Във физическите магазини и в интернет можете да намерите спално бельо в голямо разнообразие от цветове, шарки и текстури на тъкани. Благодарение на огромния асортимент е лесно да се избере най-добрият сред спалните комплекти, с който да създадете необходимата атмосфера в спалнята.

Как влияе цветът на спалното бельо върху психиката ни, според психолозите? Тук ви представяме различните цветове и тяхното конкретно въздействие върху съня и почивката.

- Бяло спално бельо: успокоява и ускорява процеса на заспиване. Полезно за хора, които страдат от безсъние.

- Синьо спално бельо: Насърчава добрия сън, успокоява и отпуска, облекчава нервността, стреса и страха. Подходящо за тези, които често сънуват кошмари.

- Розово спално бельо: подобрява настроението и дава усещане за комфорт, като същевременно намалява натрупаните през деня чувства на агресия и напрежение.

- Зелено спално бельо: позволява ви да се отпуснете максимално, да се събудите енергични и отпочинали. Помага за постигане на емоционален баланс.

- Червено спално бельо: има доста двусмислен ефект върху човешкото здраве. От една страна, червеният цвят има вълнуващ ефект и не ви позволява да се отпуснете напълно. От друга страна, помага за понижаване на кръвното налягане, забавяне на сърдечния ритъм.

- Кафяво спално бельо: осигурява усещане за спокойствие, топлина и комфорт. Най-подходящо е за мъже.

- Черно спално бельо: помага ви да заспите бързо и да се отпуснете перфектно, почти без сънища.

- Жълто и оранжево спално бельо: дава енергия и добро настроение, но е лоша опция за почивка и сън.