За онлайн търговците има много предимства от използването на услугите на фулфилмънт центровете. Още преди да сме се задълбочили в темата, можем да кажем, че продавачът спестява много от своето време.

 

От своя страна, спестеното време може да бъде вложено и посветено на други основни бизнес дейности, каквато е стратегията за развитие на магазина, маркетинга, рекламата и други подобни.

 

Оптимизация на процеса

 

Най-голямото предимство на ползването на фулфилмънт услуга е постигането на пълна оптимизация на процеса. В тези центрове има отделни специалисти, които се занимават с обезпечаването на отделните части от процеса. Така всеки изпълнява своите собствените си ангажименти и всичко протича бързо и гладко.

 

Без повече грижи по отношение на складовото пространство

 

Всеки собственик на онлайн магазин знае колко много грижи създава недостатъчното пространство при управлението на онлайн магазин. Спални и детски стаи се превръщат в складове, гаражите остават без свободно място, килерите биват затрупани от опаковъчни материали.

 

Фулфилмънт центровете предлагат предостатъчно място за съхранение, дори и ако управлявате сравнително голям магазин, а това вече пренася на друго ниво вашия бизнес и предоставя повече място на вашето семейство.

 

По-изгодна доставка

 

Тъй като фулфилмънт центровете са важни клиенти на логистичните компании, последните им предоставят много добри условия и конкурентни цени. Възползвайки се от фулфилмънт услугата, вашият онлайн магазин ще може да предостави на вашите клиенти по-добри цени доставки и дори да организира безплатни такива.

 

Тук говорим за цени, които вие, като самостоятелен търговец, не бихте могли да предоставите никога. Имайте предвид, че в условията на толкова агресивна конкуренция, каквато е днешната, хората могат да предпочетат един търговец пред друг, само защото организира безплатна, по-евтина или по-бърза доставка на неговата поръчка до адреса.

 

Експанзия на външни пазари

 

Някои фулфилмънт центрове работят само на територията на България, докато други обслужват и външни пазари. Ако планирате да развивате своя бизнес извън пределите на България, можете да разучите този въпрос.

 

Справяне със сезонните и празнични пикове

 

Работейки с добре организиран фулфилмънт център, ще имате възможност да обезпечите своите клиенти с по-висока скорост при реализиране на доставката, независимо по кое време на денонощието е правена поръчката.