Работата в градината може да е по-лесна, ако разполагате с мотофреза. Това е полезна градинска машина, която може да върши работата на култиватор, но на по-малки площи. Главните приложения на мотофрезата са свързани с разораване и подготвяне на почвата.

Въпреки това, когато избирате такава машина, е важно да проучите различните й технически параметри и цени. Ако не сте запознати с тях, прочетете този материал, в който заедно със специалистите в търговията с мотофрези от Багира сме ви подготвили кратки насоки как да изберете подходящия модел, каква мощност Ви е нужна, какъв двигател и трансмисия са най-практични и надеждни, както и подробности за поддръжката.

 

Как работи мотофрезата?

Тя се състои от мотор и вал с инвентар (резачка, плуг). Придвижва се посредством дръжки.

Мотофрезата повдига, разчупва и размесва пръстта. Използва се както за подготовка, така и за обработване на земя с вече засадени растения.

 

Видове двигатели

На бензин: Тези машини са мощни и многофункционални, подходящи за обработване на обширни площи. Може да има два или четири цилиндъра. Отличава се със силния си звук и висока мощност. Бензиновата мотофреза е мултифункционална, неограничена за придвижване по площта и осигурява дълбоко разораване на почвата. Тези двигатели имат нужда от честа поддръжка и зареждане с качествено гориво. Понякога бензиновите модели изискват и скъпоструващи ремонти. Но всеки разход за тях е напълно оправдан, тъй като Ви спестява време и усилия да обработвате големи площи. Това е идеалният помощник за всеки фермер. Бензиновият модел Ви дава максимална производителност.

Електрически двигател: По-лек, компактен и мобилен вариант, в сравнение с бензиновия. Електрическите мотофрези се избират главно за градини, за обработване на цветни и малки лехи. Както се подразбира и от името, работят с електрозахранване, което означава, че са екологосъобразни. Лесни са за поддържане и експлоатация, липсват разходите за гориво. Електрическата мотофреза е тиха. С нея обаче няма да можете да разорете десетки декари площ, тъй като кабелът силно ограничава движението и обхвата й.

Акумулаторен: Този тип е още по-компактен и мобилен. Не е скъп и осигурява висока производителност. Не изпитва затруднения при обработването на градината. Захранва се от акумулаторна батерия. Добър избор е за градинарство и по-обширни площи.