Когато отиваме на почивка в Гърция или някоя друга страна, то ние задължително трябва да помислим върху това какво трябва и какво не бива да носим в себе си. Все пак да не забравяме, че съществуват известни закони, които ние не бива да прекрачваме, тъй като съществува опасност от това да си навлечем сериозни неприятност. Ако точно в този момент планувате почивки в Гърция, но не сте кой знае колко наясно с правилата в страната, то смятаме, че тази статия би могла да ви помогне изключително много.

 

Ще се опитаме да разнищим някой от основните въпроси, свързани с консумацията на алкохол и цигари, както и тяхното транспортиране. Разбира се, ако не успеем да отговорим на всяко едно от вашите запитвания, то предложението ни е да се допитате до ваши близки или познати, които редовно си организират почивки в Гърция или да се разровите малко по-подробно в Интернет, където със сигурност ще попаднете на търсената от вас информация.

 

Преди да се впуснем към същността на проблема, то ние ще обхванем един съвсем различен въпрос, свързан с това как да планувате своята почивка в Гърция за предстоящия летен сезон. Знаем, че и тази информация ще ви бъде от полза, затова ще се постараем да бъдем колкото се може по-систематизирани, така че да не ви губим времето в излишни разяснения.

 

Прави ни силно впечатление, че една значително голяма част от младите хора в страната ни, а и не само, непрестанно се оплакват от това как времето им лети прекалено бързо и всъщност никога не успяват да свършат всичко онова, което са планували. Като резултат от тази липса на свободно време, те рядко смогват да организират мечтаната почивка и би било изключително удачно, ако на помощ се притече реномирана и добре позната туристическа компания, каквато е Travo.bg.

 

Предлагаме ви да разгледате всички онези оферти, които ви предлага туристическата агенция и сме напълно убедени, че ще успеете да припознаете себе си в някой от почивките в Гърция, на които да се отдадете за предстоящото лято.

 

Какво не бива да носим със себе си на почивка в Гърция

 

Може би, малко от вас възнамеряват да го направят, но все пак чувстваме свой дълг да ви предупредим. Когато сте решили да си прекарате една незабравима почивка на територията на южната ни съседка и планувате да вземете със себе си няколко литра домашна  ракия, които да се грижат за доброто ви настроение, то имайте предвид, че задължително трябва да покажете бележка от казана. Такава бележка може да се наложи да бъде представена, както на границата, така и при проверка от пътна полиция.

 

Ако сме върли привърженици на тютюнопушенето и сме решили да прекараме около месец – два на територията на Гърция, то трябва да се придържаме към нейните закони. Право имаме да вкараме единствено 40 кутии цигари, тъй като в противен случай те ще бъдат конфискувани. Имате два варианта – да пушите по-малко, така че вашите запаси да ви бъдат напълно достатъчни, или да си купувате цигари от някой от местните лафки и магазини там.

 

Надяваме се да сме ви били полезни и благодарение на информацията, която споделихме с вас, то да сме съумели да отговорим на една не малка част от въпросите, представляващи важност за вас.