Колорадските бръмбари са ужасните досадни насекоми, "превземащи" градините и земите ни всяко лято. Със сигурност вече са омръзнали на всеки, който се е сблъсквал с тях покрай градинарството.

Освен че картофите отдавна са техни "жертви", отскоро те се превърнаха във вредители и по доматите. Единственият начин за спасение при тази ситуация е пръскането на градината. В днешно време на помощ идват различни устройства, познати в тази област: бензинови, механични и акумулаторни пръскачки. Последните са най-предпочитани на пазара. Нека разберем малко по-подробна информация от специалистите в търговията с акумулаторни пръскачки от Bagira.bg какво представляват и какви са ползите от тях?

 

Технически параметри

Като начало да разгледаме техническите им характеристики. Преди всичко е важно да обърнем внимание на теглото им, което е едва 5-6 кг. Това ги прави 3 пъти по-леки от бензинови модели. Освен това, те могат да бъдат оборудвани със специална телескопична пръчка за преработка на растения в труднодостъпни места. Дължината й може да е от 100 до 250 cm. Вместимостта на резервоара за течността е максимум 15 литра. В крайна сметка, максималното тегло на заредена акумулаторна градинска пръскачка не е повече от 20 кг. Двигателя е достатъчно мощен, за да може безпроблемно да се справи с високи дървета.

 

Външен вид

Що се отнася до дизайна им, акумулаторните градински пръскачки са съставени от следните компоненти:

• двигател;

• пластмасов резервоар;

• пръчка за разпръскване на течността;

• батерия, захранваща двигателя.

Използването им е изключително лесно. 

 

Ползи

Практически всяка акумулаторна градинска пръскачка е доста лека. Това обаче не е всичко. Въпреки факта, че и бензиновите и акумулаторните модели произвеждат почти еднаква мощност, и са в състояние да се справят с еднаква площ на градината в най-кратък срок, цената на акумулаторния тип устройства е много по-ниска. В допълнение, този инструмент се различава по нивото на шума, което е няколко пъти по-малко от това на бензиновите аналози. Тъй като енергията тук се произвежда не от нефтопродукти, а от електричество, по време на работата няма да се тормозите с изпарения. Освен това, електрическата акумулаторна градинска пръскачка се различава по това, че няма "причудлив характер" по отношение на обслужването на двигателя и други единици. Бензиновите устройства са с много по-чести повреди, отколкото акумулаторните. Въпреки че те са много по-скъпи. 

По тези причини, акумулаторните градински пръскачки са най-добрият инструмент за защита и обработка на Вашата градина. Освен това са безопасни за здравето.