Едва ли има човек, който да не е виждал линейките на частната бърза помощ поне веднъж, вървейки по улиците на своя град. На пръв поглед, те са почти неразличими, но при по-внимателно вглеждане виждаме, че става дума за различни превозни средства.

 

Какво представляват линейките на частната бърза помощ ?

Линейките на частна спешна помощ (както можете да се уверите сами на Ena1111.bg) са отлично оборудвани, което позволява на техните екипи от медици да реагират адекватно в случай на необходимост.

 

Тъй като всеки един от техните автомобили разполага с всичко необходимо за да  реагира в случай на нужда, вие можете да сте спокойни, че вашите болни или възрастни близки са в добри ръце.

 

Макар и частната бърза помощ да не е заместител на държавна “Бърза помощ”, тази услуга успешно я допълва, така че гражданите, които не отговарят на условията да получат обслужване от екипите на “Бърза помощ”, имат към кого да се обърнат.

Частна спешна помощ

 

Защо са създадени ?

Линейките от частната бърза помощ са създадени за да могат да обслужат всички онези пациенти, които имат нужда от специализиран медицински транспорт, но все пак не попадат в критериите за спешен случай, които са заложени в държавната "Бърза помощ".

 

Пример тук може да се даде с хора, които след операция имат нужда от специализиран медицински транспорт, тъй като трябва да са в легнало положение. Много важно е и това, че по време на транспорт тези все още уязвими хора ще могат да разчитат на опитен медицински екип за всякакви възможни усложнения.

 

Друг пример са хората с различни видове счупвания, които макар и вече да са оперирани и макар животът има да не е застрашен по никакъв начин, те все пак са в тежко състояние и с изключително нарушена мобилност.

 

Не на последно място, трябва да споменем и възрастните хора, които са групата, най-често използваща този тип услуги. Възрастните хора са много крехки, като особено в най-напреднала възраст мнозина са почти напълно неподвижни.

 

Именно те и техните близки могат да се възползват от този тип линейки, който може да улесни живота им в голяма степен, благодарение на усилията на специалистите и доброто оборудване.