Неприемливо ли е да вземем бърз кредит до заплата?

 

За много хора, да вземеш потребителски кредит, с който да покриеш някои нужди до заплата е нещо срамно и неприемливо, което може да обърка сериозно планирането на финансите на по-късен етап. Всъщност, това не е напълно вярно, когато кредитополучателят е сериозен и отговорен, а самата нужда от свежи пари е не винаги предизвикана от лошо планиране на разходите, така че няма никакъв повод за срам и притеснение.

 

Поради ниските доходи и закъсняващите плащания от страна на някои работодателите, все повече български домакинства прибягват до тази услуга. Статистиката показва, че интересът към потребителският кредит до заплата расте и само през изминалата година голям брой домакинства са закърпили семейния бюджет именно с такъв финансов заем, като са се възползвали от услугите на някоя от водещите небанкови кредитни компании.

 

Изгоден ли е кредит до заплата?

 

Кредит до заплата може да бъде изключително изгоден, ако изберете компания, предлагаща заем с нулева лихва за първи кредит или при погасяване в срок. Това може да се окаже изключително изгодна сделка, защото връщаш точно толкова, колкото си получил, а междувременно си покрил спешен разход, направил си покупка или си доставил малко удоволствие на любим човек.

 

Как можем да вземем кредит до заплата?

 

Днес всеки аспект от човешкия живот има своя еквивалент в интернет, включително и кредитирането. Този вариант за вземане на заем, докато ни бъде изплатена заплатата е чудесно удобство, защото не ни принуждава да отсъстваме от работа в делничен ден, да се редим на опашки и да попълваме куп хартиени формуляри.

 

Процедурата по онлайн кандидатстването за кредит до заплата е следната:

 

  1. Избирате компанията, предлагаща най-изгодните условия и попълвате онлайн формуляра за кандидатстване, поместен на сайта на конкретната фирма.
  2.  
  3. При попълване на коректни лични данни, компанията изпраща sms с инструкции, а в някои случаи код, чрез който да се активира потвърждението за кандидатстване.
  4.  
  5. Следва изчакване за получаване на одобрение или отказ, което зависи от кредитното досие на кандидатстващия и валидността на предоставените лични данни. Отговорът обикновено е на лице в рамките на няколко минути.
  6.  
  7. При одобрение парите биват отпускани отново за броени минути, като единствено преводът може да се забави, когато клиентът е пожелал сумата да му бъде преведена по банкова сметка. Банковите преводи се получават малко по-бавно, поради по-сложните бюрократични процедури на банките при обработка на паричните преводи.
  8.  
  9. Ако искате да получите парите възможно най-бързо можете да ги вземете в брой на каса на Easy Pay или по друг начин, в зависимост от възможностите, които конкретният кредитор предлага. Някои по-големи компании разполагат с мрежа от партньорски офиси, където може както да се получи сумата по кредита, така и да се внасят впоследствие погасителните вноски.
  10.  

Кредит до заплата е една удобна и необходима на българина услуга. В нея няма нищо срамно и неприемливо, защото тя дава възможност да се покрият разходи, които биха се отразили зле на семейния бюджет, в случай, че не бъдат погасени навреме, поради забавяне на заплатата.