Бракоразводен адвокат от sbklaw.bg

За огромно съжаление в последно време ставаме свидетели на не малко разтрогващи се семейства. Причините могат да бъдат стотици и ние никога не бива да взимаме страна, тъй като обикновено до такъв момент се стига по вина и на двете половинки. Разбира се, не винаги нещата приключват с красив край и понякога се налага бракът да бъде прекратен по исков ред.

 

В тази статия ще ви разкажем малко повече за самата процедура, както и какво точно представлява тя. Ще се опитаме да ви посочим съвети, насоки и информация, която смятаме, че ще ви бъде полезна в бъдеще, ако ви предстои да преминете през това.

 

Преди обаче да обхванем какъвто и да е било въпрос, то възнамеряваме да отворим една малка скоба, в която да вмъкнем нещо наистина важно за вас. Съветваме ви да посетите адвокатската кантора SBKLow.bg, където ще попаднете на десетки специализирани юристи с богат опит и изграден през годините авторитет. Надяваме се, че това е най-бързият и лесен начин за откриването на правилният съюзник.

 

Важна информация, свързана с разводите по исков ред

 

Съпругът, който желае да прекрати брака с половинката си, е длъжен да подаде писмена молба до районния съд, в която коректно да впише своите лични данни, като имена, адрес, ЕГН и адреса на ответника. Във въпросната молба следва да бъдат посочени всички онези причини, довели до непоправимото разстройство на брака.

 

Стремете се към това по възможно най-изчерпателния начин да посочите и изброите всички онези причини, довели до подобен развой на събитията, тъй като в противен случай е възможно да се наложи предявяване на нов иск за развод. Това ще настъпи единствено тогава, ако съдът отхвърли първия иск, който вече сте подали.

 

При подаването на иска за развод задължително следва да бъдат разгледани исковете за упражняване на родителски права, ако в семейството има деца, които не са навършили пълнолетие. Разбира се, разглеждат се още редица други въпроси, които са свързани с взаимоотношенията между децата и семействата и прочие.

 

Когато подавате молбата, то от вас се изисква да приложите и удостоверение за сключен граждански брак, за раждането на децата, доходите на съпрузите и други доказателства, ако съществуват такива. Необходимо е още да бъде заплатена такса в размер на 25 лева.

 

С това, както и сами можете да предположите, не приключва самата процедура. Необходимо е да извървите през още няколко стъпки, за да изпълните онова, което се изисква от вас. За да се чувствате сигурни и да има на кого да разчитате, то съветът, който можем да ви дадем, е да си наемете наистина добър адвокат, на който да разчитате във всеки момент.

 

Всички знаем, че държавните институции имат навика да ни оплитат по всевъзможен начин, чрез неизяснени правила и прочие. Това, на свой ред, води до проточване на процеса, което обикновено не се харесва ни най-малко.

 

Посетете адвокатската къща SBKLaw.bg и ви уверяваме, че на това място ще попаднете на истински професионалисти по бракоразводни дела, които са в готовност да ви съдействат, така че казусът ви да бъде разрешен за нула време. Надяваме се да сме ви били полезни и информацията да ви послужи в точния момент.