Макар и по-голямата част от хората да използват за баня стандартните хавлиени кърпи, избирайки просто такива, които са с по-големи размери, все пак не може да се отрече, че ползването на халат е много по-удобно и практично.

 

Халатът е по-удобен за носене и определено няма да се притеснявате, че ще се свлече на пода докато чакате да попие водата от все още влажната ви кожа, а ако има и качулка, тогава ще можете много лесно да подсушите и косата си.

 

Хавлиеният халат - най-доброто решение за банята

Макар да се предлагат всевъзможни варианти халати за баня - от памук, бамбук и други скъпи и нежни на допир материи, все пак нито един от възможните варианти не може да се сравни с добрия стар хавлиен халат. Неговата пухкава и мека материя позволява да се абсорбира с лекота огромно количество вода, като това дава възможност да се подсушите лесно и бързо, без това да направи вашия халат за баня тежък, мокър и студен.

Обикновено, халатите могат да се ползват по няколко пъти преди да се изперат, но е важно да се изсушават след всяко ползване, защото иначе се увеличава риска от развъждане на вредни за здравето бактерии в тях.

 

Каква кройка да изберем за халат за баня

При халатите за баня трябва да гледате винаги моделите, които са с дълги ръкави и с качулка, тъй като това предлага доста по-добро възможности за ползване по предназначение.

При избора се винаги гледайте избрания модел да има колан за през кръста, тъй като по този начин ще можете да го носите много по-комфортно и свободно (елегантни и удобни модели халати за баня ще откриете на PoPijami.bg).

 

Какви цветове са най-подходящи за халат за баня и какво да избягваме

Цветове като бяло и черно изглеждат елегантно, но се амортизират твърде бързо. При тях често се стига до избеляване или респективно - до пожълтяване, което ще създаде вид на захабеност само след няколко изпирания.

 

Когато разполагате с по-голям избор, препоръчително е винаги да се насочвате към по-кремави или неутрални цветове, като бежово или сиво. Този тип разцветки ще запазят добрия си външен вид за много по-дълго време.