Много пациенти преди да се обърнат към хомеопатията за лечение имат редица въпроси. Един от които – Дали е възможно комбинираното лечение, хомеопатични и конвенционалните (алопатични) лекарства? Особено загрижени са тези които постоянно трябва да взимат алопатични лекарства, тъй като не искат да се стига до евентуални усложнения при тяхното спиране.

 

Известно е, че алопатични лекарства елиминират само последствията, а не причината за заболяването, т.е. облекчаване на симптомите, но не лекува, докато притежава голям брой странични ефекти. Хомеопатичното лечение има комплексен ефект върху тялото, избира се строго индивидуално и няма странични ефекти, така че всеки хомеопат се стреми да спре „химията” на всеки негов пациент. Но основната цел на медицината (дали хомеопатията или алопатията) е лечение, а не да нанася вреди. Това може да предизвика използването на алопатични лекарства не по предназначение, затова те се предписват когато са наистина необходими.

 

От казаното дотук става ясно, че понякога има нужда от комбинация от хомеопатично и алопатично лечение. Практиката показва, че комбинираното използване на хомеопатични и алопатични лекарства може да доведе до намаляване на дозата и намаляване на страничните ефекти. Цялостни схеми на лечение са от особено значение за пациенти със сърдечна недостатъчност, хипертония, коронарна болест на сърцето, диабет, те са обречени на постоянни лекарства. В някой случай правилно хомеопатичното лечение не само може да намали дозата на алопатични и хормонални лекарства, но дори и да ги спре напълно.

 

В заключение бих искал да отбележа, че само хомеопатията действа на причината за заболяването, то активира вътрешните сили на организма, за да помогнете то да се лекува, така че трябва да се даде предимство на този метод на лечение за възстановяване и поддържане на здравето.

 

Още полезна информация можете да намерите в сайта на Холимед