Хроничната бъбречна недостатъчност (ХБН) е изключително тежко заболяване, което изважда болния от неговото нормално ежедневие, от работния му ритъм. Животът се превръща в низ от посещения по болниците, нескончаеми хемодиализи, тежки дни и нощи. Кошмарът за близките на страдащия също е страшен. Близките се превръщат в едни своеобразни роби на заболяването. Пациентът става нетрудоспособен, има постоянна нужда от грижа. Животът на всички се променя драстично.

Коварното е, че доста често заболяването започва с едни на глед безобидни симптоми като повръщане, диария, загуба на тегло, често уриниране, които се отдават на грипни и простудни заболявания. Когато симптоматиката се характеризира с кръв в урината, припадъци, сърдечна недостатъчност, подуване на краката, глезените, лицето и ръцете, мускулни спазми, чувство на умора и слабост, затруднена концентрация, виене на свят, ниско кръвно налягане, загуба на апетит, лош вкус в устата пъзелът на хроничната бъбречна недостатъчност започва да се подрежда.

Когато бъбрекът започне да функционира с 10% или по-малко от нормалния си капацитет се касае за хронична бъбречна недостатъчност. В това състояние бъбрекът не е в състояние да филтрира отпадните продукти на организма и започва буквално да се задръства. В този момент пациентът започва да прави хемодиализи, които да вършат работата на болния бъбрек.

Причините за заболяването на бъбрека са много. Понякога това е следствие от други заболявания като злокачествена хипертония, инфекции, захарен диабет, фокална сегментна гломерулосклероза, поликистоза на бъбреците, заболявания в обмяната на веществата или на автоимунни заболявания като лупус, склеродермия, дерматомиозит.

Най-доброто решение за лечение на хроничната бъбречна недостатъчност е бъбречната трансплантация (ренална трансплантация) или както е известно в разговорната реч – присаждане на бъбрек.  Специалистите с огромен опи в бъбречните трансплантации от Bridge Medical могат да бъдат вашия верен помощник в тази тежка от всички гледни точки операция.

Лекарите от Bridge Medical ще ви насочат най-добре когато се касае за бъбречна трансплантация

Не се лутайте между всички кръгове на ада. Вашето решение при лечение на хронична бъбречна недостатъчност е само да се консултирате с Bridge Medical.

Ключово при бъбречната трансплантация е наличието на донор. В началото се търси донор, който е роднина на пациента – братя, сестри, родители и деца са най-подходящи и с най-голяма вероятност за съвместимост. Ако по някаква причина това е неизпълнимо се търси бъбрек за трансплантация от починал донор, който има здрави бъбреци и не е боледувал от хронични заболявания на бъберците.