Хубавата коса е нещо, което оказва голямо влияние върху нашето самочувствие. Съответно, последното може значително да пострада ако косата започне видимо да изтънява или дори да пада.

 

За щастие, процедурите по имплантиране на коса не са нито на много висока цена, нито са толкова сложни, така че може да се каже спокойно, че са по джоба на всеки работещ човек (разгледайте предложенията на AestheDerm.eu).

 

И все пак, трябва да се отбележи, че преди да се пристъпи към трансплантация на коса, специалистите обръщат сериозно внимание на причините за косопада.

 

Кога трансплантацията на коса е най-ефикасна ?

Трансплантацията може да има различно ниво на ефективност при всеки човек, защото всеки организъм реагира по различен начин, а и причините, довели до косопад, могат да са много индивидуални.

 

Във всеки случай, тази процедура се използва и препоръчва  най-често за възстановяване на косата, ако оплешивявате или косата ви изтънява по естествен път, както и сте загубили коса поради някакво нараняване например.

 

В такъв случай, резултатите след приключване на процедурата могат да бъдат изключително трайни във времето и да оставят пациента много доволен, особено на фона на цената, която за подобна процедура възлиза в рамките на 2 до 3 средни работни заплати за столицата.

Има състояния, при които трансплантацията на коса не е подходящо решение.

Повечето трансплантации се извършват с ползване на космени фоликули от вече съществуващата ви коса, така че те не са толкова ефективни за лечение на хора, които страдат от някои заболявания или ползващи определени медикаменти.

 

Не се препоръчва присаждане на коса при следните състояния:

- Заболявания, които да предизвикват изтъняване и опадане на косата (тогава се третира основното заболяване, довело до това състояние). Тук могат да се споменат някои заболявания на щитовидната жлеза, които водят до косопад, но последният може да намалее и изчезне след решаване на проблема;

- Временна загуба на коса поради химиотерапия или други лекарства. Тук всички неприятни симптоми, сред които и косопада, ще отшумят след като приключи лечението;

- Много големи и дебели белези по скалпа от наранявания. Тук положението е по-специфично и трябва да се направи консултация със специалист, който да потвърди, че имплантираната коса ще може да расте нормално;