Повече за „зелено” строителство и една от най-запомнящите сгради е този кръгъл като монета небостъргач с името AlDar HQ.

  1. Любопитни факти за тази „зелена” огромна монета и строителството и   с които консултантите на строителна фирма МД-90 ще Ви запознаят:

 

oglrdalna moneta.jpg

Проектант на сградата „монета”  –  „MZ & Partners”, 2005г. в Катар

 

Една офис-сграда, с висок клас, която печели много награди за своята иновативна архитектура:

Разположена е на площ от над  49000 м2, с 23 етажа

Има стратегическо местоположение и не може да остане незабележима със своя сферичен  външен вид, символ на безкрайността.

Всеки етаж е разположен на  1700 м2. Най-интересното е, че всеки етаж е проектиран така, че пространството му е абсолютно изчистено от колони и това позволява да се моделира според конкретните изисквания на бизнес – събитията.

Изградена е вакумна система за отпадъци, която директно е свързана със станция, която да ги преработва

Асансьорите са 14 на брой и са проектирани да развиват скорост от 6 м/s

Основните елементи на сградата са рециклирани стъкло, бетон и стомана

Стъклените панели от които е изградена са 3000 на брой, около 6000 тона стомана и над 25000 кубика бетон, което превръща сградата в уникална по своята същност.

Осветлението също е ключово. Вътрешното осветление създава вечер един блестящ кръг от ярка светлина, с подчертан диск следващ извивките на сградата.

За разлика от обичайните покриви на сгради, тук структурата е една стъклена лента, която е свързваща хоризонтална и вертикална предна и странична част. По този начин се сливат предната част и покрива в едно цяло.

Издига се на приблизително 120 метра височина

Това е една от първите „зелени” сгради на Абу Даби, заради рециклируемите материали от които е построена.  Една сграда, разположена на брега на морето и където границите между човешкото творение и природата се сливат и създават тази атмосфера. Повече любопитни факти за  строителството и нашите услуги на сайта и блога на строителна фирма МД-90 за Варна и област –   www.md90.biz