Наличието на нова, здрава и стабилна кухня в новия дом безспорно е повод за радост. Докато достигнем до готовия проект обаче, следва да преминем през множество стъпки, касаещи неговото осъществяване. Чудейки се на кой от всички възможни варианти да спрем избора си, вероятно не веднъж и два пъти сме чували за кухни от масив. В днешната статия спираме вниманието си по-обстойно на този въпрос в опит да обясним защо именно тази интериорна опция е сред най-добрите.

 

Кухни от масив – гаранция за здравина, стабилност и красота у дома

 

Едва ли някой се съмнява в множеството функционалности и предимства на това да притежаваме кухни от масив, но, все пак, ще започнем от този въпрос. Ако трябва да онагледим именно тези предимства, то следва да споделим, че списъкът ще е наистина дълъг. Вариантът за кухни от масив действително е един от най-добрите, които бихме могли да изберем за своя дом – те са изградени от естествена дървесина, характеризираща се с наистина много предимства, правейки я логичен избор за много семейства.

Често повечето кухни от масив се изработват от бор, орех, череша, дъб – високото качество на дървения материал обещава здравина и устойчивост, които ще съпътстват вашия интериор в продължение на дълги години. Ясно е, че нито едно семейство не се впуска в цялостен ремонт и подмяна на интериора всяка година – ето защо едно от важните неща, които следва да търсите като условие за вашите бъдещи мебели, е те да бъдат здрави и устойчиви. Говорейки пък за кухня, то тогава въпросът става още по-належащ – кухнята е обградена от много други важни за домакинството компоненти като уредите например. Ето защо е от основополагащо значение тя да бъде стабилна. Изборът върху кухни от масив дава именно такова предимство.

Друг фактор, който никак не следва да бъде подценяван, е разнообразието от цветове, багри и начини на обработка на естествената дървесина. Откриват се варианти за кухни от масив и за любителите на светлите опции, и за почитателите на тъмните цветове. Черешата и махагонът са именно такива дървесини, а с подходящите продукти, предназначени за обработка на дърво, всяка дървесина би могла да приеме цвета, който желае клиентът.

 

Интересен и привличащ вниманието трик е полагането на патина върху дървото

 

Светлата дървесина е изключително меродавна за прилагане на различни дърворезбарски трикове, защото нюансите й карат орнаментите да изпъкват по един красив и привличащ вниманието начин. Един такъв начин на обработка е полагането на патина например – чрез специализирана дървена обработка порите на материала се отварят, а в новообразувалите се вдлъбнатини лесно се запълват с патина ефекта, постигайки състарено, но много луксозно усещане за елегантност и неотмираща класика в интериора.

Независимо какъв вариант изберете за своя дом, категорично отбелязваме, че всички кухни от масив са едно от най-добрите възможни решения, ако искате да се дарите със здравина и красота в жилището.