Чували ли сте за изключително полезните и с благотворно влияние върху здравето- продукти от хималайска сол? Лампите от хималайска сол са подходящи за всеки дом, офис, туристически обект, СПА и Уелнес центрове и Центрове за здраве и красота. Тяхното позитивно влияние, мека светлина и невероятно въздействие ги правят изключително полезни за организма.

Хималайската сол е известна още като най-чистата и висококачествена сол на планетата. Добива й се прави ръчно от солни мини в подножието на Хималаите в Северен Пакистан. При добива липсва химична обработка - солните кристали се измиват и изсушават на слънце, след което се натрошават. Напълно се запазва кристалната структура на кристалите.

Хималайската сол е напълно натурален продукт. Тя съдържа 94 елемента от Менделеевата таблица, 84 от които участват в метаболизма на човешкият организъм. Тези кристали притежават най-добрата и най-пълна геометрична структура.

Всяка лампа от хималайска сол е уникална по форма и цвят, защото се изработва ръчно и представлява издълбани парчета солни кристали, формирани преди близо 250 милиона години.

Хималайските солни лампи се отличават освен с прекрасния си външен вид, но и с полезните си свойства за околния свят. Те създават здравословна среда за живот, прочиствайки въздуха в помещението. Освен това успокояват алергиите, повишават настроението и подпомагат добрия сън.

За добрият и спокоен сън, лампата въздейства заради своето топло, розово сияние.

Солните лампи са естествени йонизатори, което означава, че те променят електрическото поле в циркулиращия въздух. Йоните са съединения, които носят заряд, защото имат небалансиран брой протони и електрони. Хималайските солни лампи произвеждат йони чрез привличане на водни частици, които се изпаряват като солен разтвор, когато се загряват от лампата и образуват предимно отрицателни йони.

Лампите от хималайска сол са полезни за хора с дихателни проблеми. Това твърдение се основава още от древността и използването на практиката на халотерапия. При тази терапия е необходимо прекарване на известно време в солни пещери, в които има голямо количество сол във въздуха.

При нагряване на солния кристал, ефектът на йонизация се засилва. Положителните йони се образуват от съвременните технологии, като лаптопи, компютри, смартфони и други.

Всяко едно помещение с лампа от хималайска сол се превръща в релаксираща,  подходяща за почивка стая, която значително подобрява съня ви.

Все повече хора избират да подарят на близките си или за своите деца лампа от Хималайска сол. Тя въздейства върху емоционалното и духовно състояние на човек, като създава една спокойна и приятна атмосфера.