Себореен дерматит що за заболяване е това и какво е удачното му лечение? Този тип дерматит основно се изявява по кожата на скалпа и в областта на лицето. Заболяването се среща изключително често, много е неприятно и ни съпътства през целия ни живот. Затова и лечението, и облекчаването му са толкова важни, както от здравословна гледна точка, така и от естетична. Друг често срещан проблем в днешно време освен себореята са и проблеми с хъркането. Те засягат и двата пола, като проучванията красноречиво отбелязват, че проблема с напредването на възрастта се задълбочава. Как да се справим с двете състояния, за да възвърнем нормалния си начин на живот, е въпрос вълнуващ хиляди хора?

Лечение на себореен дерматит

Себореята, както вече казахме се среща изключително често и при малки, и при възрастни. Тя е от типа хронични дерматити, които изискват постоянна поддръжка и лечение. По кожата на скалпа на главата и дори по самото лице се появяват засъхнали люспи, които имат жълтеникав цвят. Те могат да бъдат много болезнени, да сърбят и да дразнят човека, който страда от тях. За съжаления пълно излекуване на себореята няма. Тя ту затихва, ту отново се появява. Важно е да се използват специални продукти за лице и коса, за да се справите с проблема. Себорея може да се появи и по други части на тялото, затова и те трябва да бъдат третирани. Често пъти шампоана за коса се комбинира със специален крем или лосион. Така освен редуцирането на сухата и болезнена кожа, се постига и заздравяване на болезнените участъци. Проблем при използването на подобен род продукти, е че те могат да бъдат опасни за продължителни периоди от време, когато те имат стероиди в състава си. Често косата става мазна бързо и това вреди отново на естетичния ни вид.

За да се лекува състоянието себореен дерматит са нужни комплекси от витамини,  вещества които да имат противовъзпалително и противогъбично въздействие, както и да ни предпазват от появата на нови рани. За тази цел препарати без съдържанието на стероиди, като Sebclair са идеални. Те имат комбинирано действие на локално ниво. По никакъв начин няма да увредят скалпа и косата, а ще контролират ефикасно инфекцията, за да я предотвратят. Комбинацията на лосион или крем за намазване, с мощното действие на шампоан против пърхот от тази марка – ви гарантира свобода от неприятния сърбеж, болка и изчезването на дискомфорта от белите люспи по дрехите ви. Нанасянето е много лесно, а действието доказано.

Проблеми с хъркането и удачното им решаване

Знаете ли, че повече от половината мъже и до 30% от жените на средна възраст хъркат? Това е не само дискомфортно, защото качеството на съня е понижено, но е и много опасно от здравословна гледна точка. Проблемното хъркане, може да прерасне в състоянието сънна апнея! При него дишането спира за секунди, като така възпрепятства достъпа на клетките до кислород. По този начин се увреждат сърцето, белите дробове и въобще всички органи и тъкани в тялото ни. Затова хъркането е проблем, който трябва да бъде лекуван и да му бъде обърнато внимание. Причините за него може да са много. От един запушен нос, през по-сериозни състояния, като тумори в носната лигавица или устната, та до стандартното увисване на небцето с напредването на годините.

Как би могло едно неприятно хъркане да бъде лекувано? Дали медикаментите, терапиите и въобще купищата процедури помагат да се справим с проблема? Днес има едно сравнително ново медицинско решение, което да ви помогне да се справите с проблеми с хъркането. Не сте предполагали, че това е лазерна терапия нали! Когато говорим за хъркане причинено от стандартното увисване на небцето с годините, лазера е най-бързото, ефикасно и безболезнено решение. Марката Фотона от години предлага иновативни решения за денталната медицина, за естетичната медицина и за медицината като цяло. Затова и лазерните апарати се наложиха така трайно при отстраняването и лечението на редица здравословни и естетични проблеми. Сред тях разбира се е и проблемното хъркане, което с поредица от няколко лазерни терапии, може да бъде намалено и заличено. Просто е нужно да си обърнете внимание, а не да пренебрегвате проблемите си, мислейки че са маловажни.