Лятна слънчева стая – едно необходимо допълнение

 

Много хора мислят че да имаш лятна градина, която да част от жилищното пространство е едва ли не абсолютен лукс. Това не е така и нашите консултанти на строителна фирма МД-90 ще Ви го докажат с няколко идеи тук:

Слънчева градина е място, което може да бъде приобщено към къщата с витринни големи прозорци, които да се отварят при топло време и затварят при нужда. Слънчевата светлина прониква изцяло в подобно помещение и независимо от сезона може да му се наслаждавате постоянно. Във всеки сезон ще има своето очарование. Дори през зимата, когато може да седнете и насладите на гледката през прозореца с чаша горещ чай в ръка например.   

Обикновено подобна стая може да бъде импровизирана от открита веранда, където лятото да речем е ветровито, зимата навява сняг и това води до минимално използване на подобно пространство.  

Преди да решите да направите подобно пристрояване към Вашия дом много добре си помислете какво искате да бъде неговото предназначение, как ще бъде използвано, какво изложение да има, каква квадратура да заема, кога искате да бъде използвано да речем, само лятото или всеки един сезон при хубаво време.

Искате ли да има отопление помещението, ще е нужно ли наличие на вентилация за охлаждане, начин на затъмнение при нужда и т.н.

Ако си отговорите на тези въпроси ще сте наясно как точно трябва да изглежда подобна ваша "слънчева резеденция" от стъкло.

Качеството на материалите, вида дограма и стъкло също са показателни при подобни решения и зависи от крайната цел на експлоатация все пак. Важно е през коя част основно на деня ще бъде използвано помещението. Искате ли през целият ден слънце или имате предпочитание през определена част на деня. От това зависи и изложението което да изберете.

Ето типовете изложения и кое да изберете според вашите предпочитания и навици:

- южно изложение - слънцето огрява помещението целият ден като лятото слънцето е по-горещо;

- източно изложение – слънцето изгрява рано сутрин и до обяд ще ви дава светлина и топлина, а следобед ще започне да се измества и слънчевата светлина няма да е толкова пряка;

- северно изложение - както сигурно се сещате подобни помещения са хладни и в летните дни, а през другите сезони са доста студени;

- западно изложение - при него слънцето огрява от обяд до вечерта, а през останалото време има постоянна приятна топлина и светлина.

 Повече за Нас, нашите съвети и информация всичко за строителството и нашите строителни услуги, може да намерите на сайта и блога ни на строителна фирма МД-90 за Вас на адрес – https://www.md90.biz