Моден хит за тази година са ярките нюанси на косата като цяло или на отделни нейни кичури. На най-екстравагантните последователки на модата ще хареса новата тенденция за сини, зелени и виолетови коси, като не е задължително радикално да се променя основния цвят. Достатъчно е да се оцветят няколко кичура, което е особено модно за тази година, а през хладните дни е особено практично.

Първенството държат различните оттенъци на червено и жълто и техните комбинации. Модни цветове като бордо, рижо, розово и ръжда се съчетават с жълто.

Оцветени в зелено, синьо или лилаво кичури, са достатъчни за модната прическа. Цветът може да подбирате по свой вкус, но е важно той да е задължително ярък и пронизителен.

http://magazinmonic.com/

Особено красиво изглеждат оцветените краища на дългите коси. Брондирането е все още актуално, но през 2018 модни ще са не по-светлите, а контрастните краища на косата, като сами решавате дали ги оцветите всичките или само при отделни кичури. Какъвто и вариант да изберете – ще бъдете в тренд.

Бретонът е в центъра на вниманието. Ако не искате да се променяте напълно, а само да внесете моден щрих, пробвайте да оцветите бретона в контрастен моден цвят или да направите мелиране в няколко нюанса.

През тази година е модно цветното мелиране на косата с помощта на контрастни хладни и студени ярки тонове. За да не ви омръзне, може да използвате нетрайни бои, които се измиват след няколко дни. Чрез мелирането може да подчертаете своята индивидуалност, чертите на лицето и цвета на очите. Защото тайната се крие в прическата и правилно подбрания цвят.

Независимо от всички екстремни образи, да не забравяме и водещото място на стила nude, включващ коси в натурални тонове и просто, небрежно оформени прически. Елегантна сдържаност на разнообразна палитра от дълбоки, красиви и благородни нюанси.

Що се касае за стила омбре, с плавните преходи от цвят в цвят, то той отдавна е преминал към класиката. Днес само малко се е видоизменил – преливането в тоновете става все по-малко забележимо, по-деликатно и сложно.