Най-добрите гримьори в света са единодушни, че постигането на перфектни устни е изключително лесно и не крие никаква магия. Според водещи светила в областта, за достигането на съвършенство в устните е необходимо обаче да притежавате едно нещо, а именно молив за устни с натурален цвят. Това може и да ви се струва странно, но всъщност е основата на съблазнителните устни и малко по-надолу ще видите защо. На страниците на Medea можете да откриете някои доста добри предложения и да видите какво точно представляват тези моливи. И все пак нека не се отклоняваме от темата, а да разясним какво точно имаме предвид.

 

Според опитни гримьори, трябва да сте много внимателни в изборът на молив за устни с натурален цвят. Трябва да изберете молив, който в идеалния случай има цвят с не повече от един тон по-тъмен от вашия. С молив, чийто цвят е същият като този на устните ви, също може да имате добър резултат, но все пак ефектът ще е по-слаб. По-светъл нюанс на молива не се препоръчва като цяло, защото няма да постигнете желания резултат.

 

След като вече сте си намерили молив като за вас идва ред и на творческата дейност. Вземете молива и очертайте формата на устните си като излезете малко извън ръбчето, тоест малко извън естествените граници на устните. Внимавайте да не прекалявате с това все пак. Опитайте се разликата да е колкото се може по-малка.

 

След като сте очертали краищата с, както казахме по-рано, молив с един нюанс по-тъмен от вашите устни, идва ред на коректора. Нанесете малко коректор от онзи, с който покривате малка пъпчица на бузата или друг недостатък. Нанесете от него леко с средата на устните.

 

Следващата стъпка е да вземете някакво светло на цвят червило, което напомня естествения цвят на устните ви и не е по-тъмно от молива, с който сте очертали устните по краищата. Нанесете червилото деликатно до очертанията. Ще видите, че върху коректора неговият цвят стои някак по-светъл и белезникав, а към очертанията от молива потъмнява, което беше всъщност целта на коректора.

 

След като всичко е готово можете да добавите отгоре малко гланц за блясък. Това ще направи устните ви безупречни, но не е задължително. Всичко това може да направи устните ви много по-пълни и привлекателни, и то без да се налага да посещавате козметичния салон, а само за 5 - 10 минути старание пред огледалото, а когато свикнете да правите това, то тогава времето пред огледалото ще намалее значително.