От над 60 години насам, в автомобилите винаги присъства музикална система, която впоследствие се превръща в развлекателна система, а в последните години в инфотейнмънт система, т.е. информационна, мултимедийна система, която има за цел освен да ни развлича, да ни дава информация за различни неща като данни от бордовия компютър на колата, данни от навигационната система и др.

Навигация е дума, която все по-често се споменава, когато говорим за автомобил и технологията навлезе в премиум автомобилите още в ранните години на 90-те. Много често обаче автомобилите, които караме, не разполагат с фабрична навигационна система или пък тя е твърде стара или в комбинация с много лоша развлекателна система - например липсва възможността за пускане на аудио-видео файлове от USB флаш памет, или пък напълно липсва възможността за видео възпроизвеждане, което колкото и да не звучи като за автомобил, е много приятна екстра, която е хубаво да имаме в автомобила си.

За наша огромна радост преди около 10 години на пазара за автомобилна техника се появиха компании, които предложиха не просто аудиосистеми, а напълно изпреварили времето си инфотейнмънт мултимедийни системи за директно вграждане в автомобили. Erisin е една от най-новаторски настроената компания, произвеждаща подобен род техника, която освен всички екстри и възможности, които се старае да внедри в системите си, наблегна много и на външния вид и качеството на материалите, за да могат навигациите Erisin да се впишат подобаващо в интериора, т.е. така, че да се загуби фабричния изглед на централната ни конзола.

Мултимедийните системи за вграждане се предлагат с различни параметри, екстри и възможности, но едно от най-важните качества, чрез които можем да ги сравним, е тяхната операционна система.

Erisin предлагат навигации с winCE (windows) и такива с Android.
Erisin с winCE - това е операционна система, която е популярна и се развива от над 20 години насам, като се използва от милиони разработчици и производители на техника. Основният нейн плюс е това, че не изисква свръх параметри и може да работи стабилно и качествено дори със скромни за времето си такива. Това я прави чудесен избор за навигации за автомобили, понеже това позволява да се намали цената на крайния продукт. Разбира се, това има и своите минуси, като основните в случая са, че навигациите с winCE нямат реална възможност за ползване на интернет, както и нямат възможност за добавяне на допълнителни приложения от крайния потребител. Въпреки това, мултимедийните системи Ерисин с winCE разполагат с почти всички съвременни екстри като възпроизвеждане на аудио и видеофайлове през USB флаш памет, microSD мемори карта, CD/DVD и какво ли други. В комбинация с тъчскрийн, качествен звуков процесор и 4х50 усилвател, навигацията се превръща в един истински ъпгрейд за Вашия автомобил.

Навигация Erisin с Android - това е безкомпромисният вариант за мултимедийна система във Вашия автомобил. Системите с Андроид се развиха наистина много в последните години и актуалните през 2017-та модели са изключително бързи, безпроблемни и качествени. Освен всички удобства, които описахме по-горе, навигациите с Андроид предлагат и възпроизвеждане на съдържание от Интернет, което значи, че можете да гледате клипове от youtube или избран от Вас сайт, както и че можете да гледате IPTV през интернет, ползвайки приложението на Булсатком или такова, каквото Ви харесва. Така можете напълно безплатно да гледате над 180 ТВ програми, налични в България.

С други думи, монтирайки мултимедийна система Ерисин с Андроид, Вие ще разполагате с функции, които не се предлагат дори в най-новите и скъпи автомобили, а това няма как да не бъде впечатляващо и приятно.