По света има толкова много впечатляващи реки, в които любителите на рафтинга със сигурност ще се влюбят. Те включват река Сун Коси в Тибет, река Тамбопата в Перу, река Футалеуфу в Чили и река Чърч в Турция, и река Струма в България. Но кое място е най-добро? Прочетете по-долу и преценете сами.

 

Рио Самана в Колумбия

Карането по река Рио Самана в Колумбия е вълнуващо преживяване. Не е за хора със слаби сърца; трябва да сте средно или много напреднали, за да се справите с тази река. Но ако можете да се справите с предизвикателствата, ще бъдете възнаградени от спираща дъха природа, скалисти пещери и редки растителни видове.

 

Река Тамбопата в Перу

Ако търсите прилив на адреналин, река Тамбопата в Перу е мястото, където да отидете. Тази девствена река минава през джунглата между градовете Пуно и равнината Мадре де Диос Амазонка. Независимо дали искате да предприемете пътуване с каяк или рафтинг, Tambopata е незабравимо изживяване.

Реката предлага бързеи от клас II до IV. Това приключение е страхотно, забавно и изисква правилната екипировка. Пътуването отнема около пет или шест часа и включва няколко спирки по пътя. Може дори да се наложи да направите кратък преход в джунглата, за да проверите нивото на водата или да разгледате бързеите.

Река Тамбопата в Перу

 

Река Футалеуфу в Чили

Река Футалеуфу в Чили е едно от най-зрелищните места в света за рафтинг. Тази красива река е известна със своята тюркоазена вода и разнообразие от бързеи, които съперничат на тези в Големия каньон. Тази река също се гордее с живописна природа, която прилича на Аляска, и е дом на най-големия каньон в Патагония. Най-предизвикателната част от реката са портите на каньона Inferno, с непрекъснати спускания от клас V.

Бързеите на Futaleufu са известни със своята техничност и количество.. Докато сте на рафтинг, не забравяйте да отделите време и да останете спокойни. В допълнение към вълнуващото изживяване с бяла вода, Futaleufu предлага разнообразие от възможности за настаняване. Можете също така да лагерувате точно на брега на реката. Местните са изключително приятелски настроени и ще се насладите на релаксиращ престой в района.

Река Футалеуфу в Чили

 

Река Чорух в Турция

Река Чорух в Турция е едно от най-живописните места в света за рафтинг. Това е бързо течаща река в североизточната част на страната и се отличава с високи, стръмни бързеи. Заобиколен е от невероятни планини и джунгла, която е дом на диви животни като мечки и кози. Тази област също е популярна дестинация за туризъм и къмпинг.

Друго чудесно място за посещение, докато сте в Турция, е Долината на пеперудите. Този район е идеалното място за посещение, ако имате деца, тъй като има парк за диви животни с повече от 1048 различни животински вида. Водата тук се счита за здравословна и има различни ползи за здравето.

Река Чорух в Турция

 

Река Замбези в Замбия

Има два участъка на река Замбези: пълноводието, което следва притока от Замбия и Ангола, и нисководието. Ниската вода включва бързеи №1 до №18 и е с дължина 24 км. Рафтърите обикновено започват от горната половина на реката и се развиват надолу по течението.

Замбези има някои от най-трудните бързеи в света. Най-трудни са бързеите от клас 6, които са най-големите достъпни в търговската мрежа бързеи. При бързеи от клас 6 пътниците са принудени да излязат от сала и да вървят по ръба на скалата. Само водачът има право да продължи пътуването през бързеите от клас 6.

Река Замбези в Замбия

 

Река Струма в България

Струма е река в Югозападна България, минаваща през областите Перник, Кюстендил и Благоевград, като българската част на реката е около 260 км. Реката включва бързеи от клас II и III, което означава, че е подходяща дори за начинаещи рафтъри. Докато се спускате може да се насладите на дървовидна хвойна и много други растителни и животински видове.

За да се насладите на перфектно изживяване, се доверете на Адвенчър Нет, които не само ще организират всичко за вас, но и техните опитни инструктори ще бъдат редом с вас през цялото време, осигурявайки ви забава и безопасност. Всички техни предложения може да видите тук: adventure net.