В съществуващия спор ще умре ли книгата, задушена от многобройните средства за масова комуникация и информация, отговорът ясно се очертава. Определено книгата не умира, новият информационен век я извежда на нова висота. Доказателство за това е новото поколение на четеца на електронни книги Kindle Paperwhite4, версия за 2018 година.

 

Нововъведенията при Kindle Paperwhite4

 

Амазон непрекъснато осъвременява версиите на Kindle Paperwhite. Новите функции и подобрения на модела за 2018 година ще го направят най-продавания четец на електронни книги. И така, какво ново в четеца на Амазон за 2018 година?

Удоволствието от заседяването с нашата електронна книга отново е гарантирано с невероятно издръжливата батерия на обновения модел - 6 седмици без зареждане и възможността да слушаме аудио книги.

Четенето вече преминава на по-високо ниво. Електронна ни книга сега е луксозна. Дизайнът, макар и запазен, сега е призван да създава усещане за лукс - по-лек, по-тънък, по-лъскав. Това, което е променено във външния вид, е гладкият стъклен фронт и той прави Kindle Paperwhite да прилича на Kindle Voyage.

Дисплеят, който беше използван за третото поколение електронни четци не е променен. Той е 6 инча, с 300 пиксела разделителна способност и работи с познатия и удобен E lnk, който напомня реалното мастило и не дразни очите. Самият екран е подсилен, има общо 5 LED диода, което значи, че ще имате повече светлина, когато четете на тъмно. Сензорният екран с 330 ppi плътност дава яснота на текста с лазерно качество.

Но Амазон няма намерение да спира с приятните изненади за феновете на електронната книга.

Най-атрактивната новост е че Kindle Paperwhite4 е водоустойчив. Може да бъде потопен във вода на дълбочина до 2 метра, където ще издържи в продължение на 1 час.

Как ще разлистваме електронната си книга в най-новия вариант, в който ни се представя? Досега този процес се навигираше с копчета и като че ли отстъпваше на съприкосновението с книгата при разлистването на страниците на хартиения носител. Сега този малък недостатък е отстранен. Разлистването на страниците става с деликатно докосване.

Можете вече да слушате съдържанието благодарение на вграденото Bluetooth устройство. Да бъдеш съпътстван от някоя истинска история, докато вършиш работата си или пътуваш, е вече възможно благодарение на последните въведения на електронната книга. И то е съчетано с по-голямо и по-богато съдържание, на което може да се наслади всеки читател - книги, комикси, списания.

 

Повече варианти и по-ниска цена

 

Новият четец на електронен носител се предлага в 5 варианта, а цената е двойно по-ниска от тази на Kindle Oasis, който е само малко по-украсен. С $129 версията от 2018 година на четеца на Амазон безспорно е отлично попадение.