Всеки човек има креативна страна, която може да развие в свободното си време. Може би вече сте открили вашата. Ако не, предлагаме няколко идеи за вдъхновение, с които може да изразите себе си, да се почувствате удовлетворени от уменията си и кой знае – да откриете своя нова страст, която да се превърне във ваша професионална работа в бъдеще.

 

1. Писане – опитвали ли сте да създадете поетична творба, разказ или статия, подобна на тази? А, защо не опитате. Писането би могло да се възприеме като начин за изразяване на себе си, на своите емоции и мисли. По този начин лесно ще се отървете от натрупания стрес, а и може да създадете нещо красиво, което да спечели нечие внимание.

 

2 .Рисуване – ако различните цветове ви вълнуват, ако се възхищаване на художници и видеа, в които хора създават шедьоври само с четка и няколко боички, опитайте и вие. Може би ще се изненадате от уменията си, щом видите творението, с което сте запълнили белия лист хартия.

 

3. Медитация – тя е изключително подходяща за хора с динамично ежедневие, които имат нужда от миг спокойствие. Медитацията е начин да повишите енергийните си честоти, да постигнете духовно израстване, да опознаете себе си и не на последно място – да се зареди с позитивни емоции.

 

4. Отглеждане на цветя – какво по-хубаво от това да създадете живот или да се погрижите за растежа на вече създаден такъв. Разбира се, говорим за градински или стайни растения, които бихте могли да засадите или да купите такива, вече засадени в саксия. Усещането да полагате грижи на жив организъм е несравнимо и ако нямате дете или домашен любимец, цветето е страхотна идея. То разкрасява и дома, и душата. 

 

5. Танци – невероятно изкуство, с което може да изпуснете напрежението. Освен тренирането на професионални танци в стила, който ви допада, може да танцувате и вкъщи, за удоволствие, особено ако имате нужда от малко приятни емоции след напрегнат ден. Добра идея са и спортните занимания, свързани с танци като класическа аербоика, степ аеробика, зумба и други.

 

6. Редене на пъзели – припомнете си това забавно хоби, което вероятно сте имали като дете. Освен че е страхотно да видите картинката от кутията на пъзела завършена пред себе си, този тип занимания развиват логическата мисъл и освобождават от излишния стрес.

 

7. Готвене – има един момент от любим комедиен сериал, в който в един от епизодите главната героиня казва: „толкова съм ядосана, че ще взема да сготвя“. Е, не е нужно да сте ядосани, за да се посветите на готварството, но ако то ви помага да се отървете от негативните емоции, още по-хубаво. Кулинарията е изкуство, а приготвянето на завършени чинии, които да впечатляват и с красота, и с вкус, носи невероятно удовлетворение.