Паркетните подове са невероятна придобивка за вашия дом, за която със сигурност няма да съжалявате! Те предлагат несравним комфорт. Освен това, дървеният паркет е с по-голяма издръжливост и надеждност, в сравнение с останалите видове подови настилки. В тази статия ще ви обясним с експертите от Лерос 1 ЕООД някои основни неща, като например: какво е паркет и как да изберете подходящия за вашия дом.

 

Какво представляват подовите настилки от паркет?

Паркетните дървени подови настилки са парчета дърво или дъски, които са залепени по повърхността на пода.  Изработени са от истинско дърво, което предлага комфорт и регулира температурата. Това означава, че с тях ще се чувстват топло през зимата и прохладно през лятото.

Професионалистите могат да инсталират за нула време вашия паркет и да ви предложат съвети и идеи за различни опции за полагане му, за да получите красив и очарователен дизайн на жилището си.

 

Как да изберем подходящ паркет?

Можете да избирате между различни подови настилки от паркет. На пазара се предлагат светли, средни и тъмни паркетни подове, както и някои уникални цветове. Те са изработени от различни дървесни видове, например бамбук, бук, череша, абанос, клен, дъб, бор, орех, смърч и др. Каква разновидност ще изберете, зависи най-вече от вашите предпочитания.

Светлият дървен паркет определено ще озари вашия дом. Подходящ е за помещения, където бихте искали да създадете оптична илюзия за по-голямо пространство. Светлите паркетни подове могат да предложат ненатрапчив фон за няколко стила: те вървят добре с минималистичен, скандинавски стил и пастелни цветове, но също така представляват красиво платно за по-цветни идеи. Тъмните паркетни подове са по-подходящи за по-големи помещения и когато искаме да създадем интересен контраст със светли цветове.

Ако имате нужда от повече информация или идеи за различните видове паркет , опции за слагане или цветове, винаги можете да потърсите помощ от професионалистите от магазин Лерос. Те имат дългогодишен опит в продажбата на качествен паркет с гаранция от доказани марки. В каталога им се предлага голямо разнообразие от модели, които може да откриете на https://leros.bg/продукти/паркети