Онлайн магазина на Akvasport.com Ви предлага богато разнообразие от продукти на утвърдени производители от света на риболовните принадлежности. Предлагаме въдици на марки като Shimano, Filstar, Pezon&Michel, Sea Eagle и други, които се отличават с различна акция, дължина и изхвърляща тежест.

Спининг въдиците, които предлагаме са с безкомпромисно качество и здравина на материала. С помощта на спининг въдиците се контролира по-добре дълбочината, на която се води изкуствената примамка. При повдигане върха на пръчката, туистера започва да се движи по-близо до повърхността и обратно. Голяма част от хищниците атакуват плячката си от укритие, а те се намират покрай брега, където има камъни и повече водна растителност. Ако целта ви са именно тези хищници, то най-добрият начин да ги хванете, е като водите примамката паралелно на брега. Дългата пръчка улеснява този процес значително. За да не се заплита пръчката в растителността, просто я дръжте по-високо.

Доста предпочитани се явяват спининги с гъвкави върхове. Мекотата на пръчката не позволява забиване на куката в устата на хищника при удар. Основното правило при спининг риболова е да се лови там, където плуват хищни риби. Подберете ли правилното място, и съответно пръчка, то проблеми няма да имате. Чест е случая на използването на две пръчки, които са съответно за леки и тежки примамки. Качествената пръчка, макара и туистери са от особено значение, но е важно във водата задължително да плуват хищници.

Топлите месеци от годините търсете места обрасли с водна растителност, където рибите плуват на малка дълбочина, и са в най-активната си фаза. Студените месеци от годината пък хищниците обитават дълбоките места около мостовете и средата на реките. Рибата стои на дъното и се впуска в атака само ако примамката и мине около устата. Туистера играе брилянтна роля в този случай. Танцувайки по дъното, той възбужда хищниците и ги кара да предприемат атака.