пентхаус

 

Пентхаус е понятие, което вече е навлязло и у нас през последните години. Символ на лукс и качество на живот. Тук нашите консултанти на строителна фирма МД-90 ще Ви дадат интересни факти за начина на възникване и присъствието на тази думичка "пентхаус" в нашето ежедневие.

 

Същност на понятието пентхаус в строителството

-  луксозно жилище, обикновено разположено на голяма площ с панаромна гледка и луксозно дизайнерско интериорно и екстериорно присъствие. Неговата цена е сравнително по-висока и е притежание на хора, които имат сравнително висок стандарт на живот.

 

История на пентхауса

-  някога е възникнал като вариант за допълнителна площ, която обикновено не е притежавала никакъв имидж и помещенията по-скоро са били допълнителни, обслужващи основната сграда. Но в големите мега градове, всяка площ е изключително ценна и това пространство  става все по-харесвано като създава едно ново присъствие на пентхауса. В днешно време той притежава не само статут на самостоятелност, но и тъй като това обикновено са последни етажи на сграда му придава една спокойна атмосфера, с много лукс и дизайнерско присъствие. Тъй като поддръжката на подобни апартаменти е много по-висока, то и пазарната им стойност е пропорционално увеличена в много по-големи мащаби.

Подобен пентхаус има Доналд Тръмп, разположен на три етажа с площ от 1200 кв.м. в Тръмп Тауър в Ню Йорк, с панорамен изглед към Сентрал парк в един от най-престижните райони на Манхатън на стойност от около 100 милиона долара. Обзаведен в стил рококо, притежаващ невероятен лукс, в който буквално преобладава златото и кристалите като присъствие. Едно контрастно въплащение на стил, който се откроява на блясъка на новото и модернистичното излъчване на високата сграда днес.    

Повече любопитни факти и информация за всичко в областта на строителството на сайта и блога на строителна фирма МД-90 за Варна и област   – www.md90.biz