Всички ние сме чували колко важни са антиоксидантите за нашето здраве, за това да се чувстваме млади, енергични, в добра форма и разбира се отлично здраве. За съжаление, може да се каже с голяма доза увереност, че в наши дни едва ли има много хора, които да поемат чрез храната си достатъчно антиоксиданти. От една страна, нуждите на хората са по-големи от всякога, защото околната среда е замърсена, а от друга страна, не може да се отрече и това, че качеството на храната на съвременния човек значително се е занижило, особено що се отнася до натуралните и пресни плодове и зеленчуци, които са именно най-големият източник на антиоксиданти. Резултатът е повишени нужди и намален прием от антиоксиданти.

 

Пикногенол супер антиоксидант

 

За щастие, науката в наши дни се опитва да компенсира с помощта на създаването на нови и нови продукти, един след друг все по-добри. Една от най-добрите антиоксидатни хранителни добавки, за които можем да говори въобще в наши дни е Пикногенол супер антиоксидант. Тя дължи огромната си сила на натуралните съставки, които гарантират изключителна чистота и качество на произхода.

 

Пикногенол - какво е това?

 

Пикногенол е един от най-силните известни на науката антиоксиданти. Той се добива основно от кората на вид бор, който вирее главно в крайбрежните райони на южна Франция. Този антиоксидант е известен с това, че тялото го приема изключително лесно и бързо. Той се счита за един от най-мощните в борбата със стареенето, с естествените съпътстващи го дегенеративни процеси в кожата, както и с редица заболявания, които се свързват с оксидантните процеси.

 

Пикногенол супер антиоксидант и зелен чай

 

Този изключително ефикасен продукт обаче съдържа не само пикногенол, но и редица други полезни и забавящи стареенето съставки, всички от които напълно натурални и изключително безвредни за човешкото тяло. Сред най-популярните е зеленият чай, който отдавна е познат с уникалните си качества, едно от най-важните от които е да прочиства артериите и кръвта от холестерол и да забавя оксидантните процеси. Учените са доказали, че редовната консумация на зелен чай подобрява здравето, удължава живота и забавя стареенето, ето защо Пикногенол супер антиоксидант съдържа от най-силните вещества на зеления чай в доволно големи количества.

 

В съчетание с удивителното действие на гинко билоба

 

Може би едно от нещата, които будят доста голям интерес в Пикногенол супер антиоксидант е съдържанието на екстракти от гинко билоба. Повечето хора свързват това растение с паметта и нейното подобряване, но ако погледнем в дълбочина, тогава ще разберем, че именно въздействието на гинко билоба върху паметта се свързва с подобряване на кръвообращението и микроциркулацията. От друга страна, точно това е доста силна страна за един продукт като този, който се очаква да забави стареенето и цялостно да подобри здравословното състояние.

 

Пикногенол супер антиоксидант и най-силният антиоксидант сред плодовете

 

Тук може би вече предполагате за какво става дума. Това са боровинките. Именно те са считани за може би най-полезният от всички познати ни плодове. Тяхната изключителна мощ като силен антиоксидант ги направи желани не само за добавка към сутрешното хранене, но и им намери доста широко приложение в науката и по-специално в създаването на хранителни добавки, борещо стреса, понижения имунитет, стареенето и други. Боровинките съдържат голямо разнообразие от ценни хранителни вещества, сред които омега-3 и омега-6 мастни киселини. Това обяснява факта, че в тази хранителна добавка се съдържат именно екстракти от боровинки и то в големи количества.

 

Млечен бодил и житни кълнове за да се подсили здравето на приемащите Пикногенол супер антиоксидант

 

Млечният бодил и житните кълнове имат за цел да подобрят работата на имунната система, което е доста привлекателно за времена като нашите, в които всеки човек страда от какви ли не проблеми в резултат на това, че е изложен на замърсяване, стрес, преумора и некачествено хранене. Редовният прием на хранителната добавка обаче, може да гарантира много по-добра работа на имунната система, което ще почувствате съвсем скоро.

 

Да не забравяме и водораслите АФА

 

Говорейки за всички полезни хранителни вещества в супер антиоксидантът Пикногенол, няма как да пропуснем и една от допълващите съставки, които значително подсилват здравословния ефект на хранителната добавка, а именно водораслите АФА. Те се добиват от екологично чистият и доста изолиран район на езерото Кламат в американския щат Орегон. Тъй като езерото получава част от водите си от термални източници, идващи от много голяма дълбочина, самата вода пренася много голямо количество минерали към повърхността. Съответно, водораслите живеят в тази среда и поемат голяма част от тези минерали, което ги прави полезни, колкото малко други неща биха могли да бъдат.