Повдив е сред големите български градове, които си заслужава да посетите, без значение от сезона и времето, с което разполагате.

 

И понеже старият град има наистина цяла съкровищница от места и музеи, които трябва да обиколите, може би все пак е разумно да посетите града в по-прохладен сезон и да избягвате летните жеги.

 

Летата в Пловдив са доста горещи и ако обичате да се радвате не само на пътешествия и приятни емоции, но и държите на това да имате пълен комфорт, вашето пълно удоволствие от древния град ще бъде през пролетта.

 

Защо да се отправите точно към Пловдив?

 

Защото има удобни пътища натам, достатъчно интересни места, които си заслужава да видите, красиви улици и музеи, галерии и повече от уютни хотели в Пловдив.

 

Ако държите не просто да намерите подслон, а да пренощувате в интересен и атрактивен хотел, можете да намерите доста интересни и добри места за настаняване в Пловдив. Ако разгледате сайта на Rooms.bg ще откриете списък от цели 58 заслужаващи си да посетите хотела в град Пловдив тук: https://www.rooms.bg/hotel-plovdiv.html

 

Разходка в Пловдив

 

Тук има малки кипни хотелчета, които предлагат не само стаи за настаняване и всички туристически удобства, но и достатъчно интересен интериор, оригинални произведения на изкуството, картини от млади автори, разчупен и интересен вътрешен дизайн във всяка стая.

 

Стремежът да се предложи колкото е възможно по-оригинална вътрешна стилистика дава възможност на гостите на хотели в град Пловдив да се радват на различна обстановка, в която се разпознава почерка на творчеството и стремежа всеки детайл да бъде докоснат от вдъхновението на автори и интериорни специалисти.

 

Хотели в Пловдив

 

Вашата разходка из града може да бъде незабравима, особено ако си поставите за цел да видите значимите места във Филибето.

 

Църквата Св. св. Константин и Елена, Етнографския музей, къщите-музеи на Балабанови. Вечерно представление в Античния театър – всичко това са само част от културно-историческите обекти, които не бива да пропускате при пребиването си в Пловдив.

 

Стръмните улички към телевизионната кула, Сахат тепе ви дават идеална възможност да се „изгубите“ в една романтична разходка с човека, когото обичате. Младежкият хълм също е отдалечено и романтично място, което можете да „превземете“ с половинката си.

 

Освен хотели в Пловдив има и достатъчно бирарии, заведения и ресторанти, които могат да ви изненадат с повече от великолепни типични ястия от националната кухня, а така също и достатъчно много вкусни храни от чуждестранната кухня.